Koen Crucke en echtgenoot ruilen villa voor kleiner soort, er is ook plaats voor zoon stefan en zijn vriend.De villa van zanger Koen Crucke en zijn echtgenoot Jan, die vijf slaapkamers telde en een woonkamer van 90 vierkante meter, en een grote tuin rondom is te groot geworden. En daarom is het stel zopas van Mariakerke verhuisd naar een kleine villa in onze Belgische kuststad De Haan.

Koen en Jan voelen zich perfect gelukkig in De Haan, waar ze beiden tal van vrienden kennen en waar Jan in zijn vertrouwde dialect kan spreken want hij is een geboren West-Vlaming. Enkele vrienden van het koppel hebben zich recent ook in De Haan gevestigd. 'Jan vindt het nu veel minder erg als ik eens een paar dagen van huis ben voor mijn werk. In Middelkerke bij Gent waar we vroeger woonden, zat Jan dan meestal alleen in die grote villa met al haar kamers. Terwijl hij in De Haan kan gaan wandelen of vrienden opzoeken. Ook de gezonde zeelucht is voor Jan een pluspunt na zijn gevecht tegen kanker,' aldus Crucke.

Naar de nieuwe villa moest het koppel even zoeken. Want ze wilden de perfecte combinatie van rustig gelegen, met een terras en een tuintje, maar toch ook dicht bij het centrum en niet ver weg van de zee. Nu zitten ze op drie minuten van het strand en op twee minuten van de winkelstraten. Hun favoriete plek in huis is voor de tv. 'Hoewel we daar niet zo vaak zitten. Sinds we aan de kust wonen, gaan Jan en ik veel makkelijker een glas drinken in het cafeetje om de hoek.'

De grote villa in Middelkerke wordt verkocht voor een slordige 610.000 euro, maar het is dan ook wat je zou noemen een kast van een huis. Nu wonen ze kleiner en daarvoor moest er heel wat plaats worden geruimd. 'Liefst vier boordevolle containers met spullen zijn er weg gegaan. Jan en ik kennen elkaar 41 jaar en je wilt niet weten wat we in die tijd allemaal verzameld hadden. Maar we hebben niet alles zomaar weggegooid. Mijn ganse archief aan platen, affiches en krantenknipsels hebben we in bewaring gegeven bij het Sussan Daniels Fonds. Zij gaat nu alles digitaliseren.'

Koen en Jan gaan Gent niet missen. 'Hier komen we ook Gentenaars tegen hoor. Er zijn er heel wat uitgeweken naar de kust Bovendien gaan Jan en ik misschien nog een kleine pied-à-terre in Gent kopen. Zo niet, kunnen we altijd logeren bij onze zoon Stefan en zijn man Mathieu.' In het nieuwe huis is er natuurlijk ook plaats gemaakt voor de zoon zodat hij samen met zijn vriend af en toe kan komen logeren. 'We hebben een kamer met badkamer voor hem ingericht. In feite zien we Stefan en Mathieu nu meer dan toen we nog in Gent woonden, vooral in het weekend. Dan maken we het zondagochtend extra gezellig, met z'n vieren aan het ontbijt. We gooien de vensters open, waarna we de ruiters op hun paarden voorbij zien wandelen. Soms lijkt het of we hier al jaren wonen. We hebben kennisgemaakt met de wijk en onze buren, én we hebben al een stamcafé. Ja, Jan en ik zijn echte Hanenaars geworden', (lacht).

Eerder kon je bij ons lezen:
Koen Crucke papa geworden en campagneambassadeur voor Gaia
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 23 August, 2011 en 7723 keer gelezen.