Vanaf nu kunnen mannen voelen hoe het is om zwanger te zijn.


Dankzij Japanse onderzoekers kunnen mannen nu ook voelen hoe het is om zwanger te zijn. Daarvoor moeten ze alleen maar een speciaal soort vest dragen, die de fysieke gewaarwordingen van zwanger zijn imiteert.

Mannen die het vest dragen ervaren zelf het extra gewicht rond de buik en borsten (ge´miteerd door met water gevulde zakken), de belasting van de rug en zelfs het schoppen van de baby (een reeks actuatoren), die kan gekalmeerd worden door de hand op de buik te plaatsen (met dank aan voelsensoren).

Maar verder blijven de mannen wel gespaard van: ochtendmisselijkheid, slapeloze nachten, rare goestingskes, wispelturigheid en natuurlijk het bevallen zelf. Doel van de vest is volgens de onderzoekers om mannen meer begrip en sympathie te laten opbrengen v oor hun zwangere vrouw of vriendin. En misschien kunnen ook homo's met een kinderwens de vest eens dragen.

De vest werd getest door enkele moeders. 80 procent vond de vest een redelijke benadering van de sensatie om zwanger te zijn, vooral wat betreft het gewicht. De Japanse onderzoekers, verbonden aan het Kanagawa Technologisch Instituut zeggen dat het momenteel nog om een prototype gaat, maar dat er later op grotere schaal zal worden gewerkt. Of de mannen na het dragen van de vest, echt empathischer en begripvoller zullen reageren is nog maar de vraag. De mannelijke proefpersonen waren alvast blij dat ze de vest terug konden uitdoen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Amerikaanse man wil kost wat kost borstvoeding geven.

Bron: goedgevoel.be

Dit bericht is gepost op 23 August, 2011 en 3604 keer gelezen.