Na zeven jaar bijna 17.000 homo's en lesbiennes getrouwd in Belgie.
Eerder kon je bij ons lezen dat er meer lesbische huwelijken zijn in ons landje dan homohuwelijken. En dat het aantal homo en lesbische huwelijken dalen in ons land. Vandaag blijkt dat zeven jaar na de openstelling van het burgerlijk huwelijk er toch al bijna 17.000 homo's en lesbiennes in het huwelijksbootje zijn gestapt.

Sinds 1 juni 2003 kunnen homo's en lesbiennes trouwen in ons land. Sindsdien zijn er al 9.145 homo's en 7.782 lesbiennes getrouwd. Dat blijkt uit cijfers van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie. Huwelijken tussen vrouwen blijken voorlopig minder stabiel dan die tussen mannen. Het gaat om cijfers tot eind 2010. Dat jaar huwden overigens voor het eerst meer lesbiennes (1.102) dan homo's (1.062).

Wel blijkt dat lesbische huwelijken voorlopig minder stabiel lijken dan homo huwelijken. Sinds 2003 zagen 617 mannen en 822 vrouwen die gehuwd waren met een seksegenoot hun huwelijk op de klippen lopen, ofwel 6,7 pct van de huwelijken bij mannen en 10,6 pct bij vrouwen.

Omdat het homohuwelijk nog niet lang genoeg bestaat, kan de scheidingsfrequentie van homoseksuelen nog niet vergeleken worden met die van heteroseksuelen. Dat de cijfers oneven zijn, komt doordat het huwelijk of de echtscheiding van de twee betrokken niet in hetzelfde jaar werd geregistreerd in het bevolkingsregister.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 August, 2011 en 3481 keer gelezen.