Je leest:

Biseksualiteit is geen keuze
Over biseksuelen bestaan vele vooroordelen maar het ergste wat een biseksueel te horen kan krijgen is dat sommige mensen en zelfs wetenschappers beweren dat biseksualiteit niet bestaat.

Het nieuwe onderzoek richtte zich enkel op mannen. Eerder onderzoek naar biseksualiteit bij mannen wees uit dat biseksualiteit niet bestaat, de proefpersonen zouden meer homo gericht zijn. Maar het nieuwe onderzoek stelt dat biseksualiteit wel degelijk bij sommige mensen bestaat.

De resultaten van de Northwestern Universiteit van Illinois, zijn het resultaat van een eerder diepte onderzoek over de seksuele aantrekking bij mannen. En dit nadat een vorige studie faalde om bewijs te vinden dat biseksualiteit bestaat. Dat veroorzaakte toen heel wat controverse, omdat er op dat moment veel mensen, maar ook wetenschappers waren die beweerden dat biseksuelen alleen maar homo's of lesbiennes zijn die nog in de kast zitten, en dat het dus mensen zijn die niet weten wat ze willen. Het eerdere onderzoek uit 2005 stelde dat men niet kon bewijzen dat biseksualiteit bestaat.

In zowel het vorige als in dit nieuwe onderzoek moesten de proefpersonen naar erotische films kijken. Daarbij werden er sensoren bevestigd aan de genitale. In het eerste onderzoek stelde men dat biseksuele mannen voornamelijk reageerden op homo erotische beelden, waarna men stelde dat biseksuele mannen eigenlijk homo zijn. Uit het nieuwe onderzoek blijkt dat biseksuele mannen zowel genitale opwinding voelden bij het bekijken van erotische beelden van zowel mannen als vrouwen, terwijl homo's en hetero's niet zo reageerden. Met andere woorden biseksualiteit bestaat wel bij sommige mannen en vrouwen.

De selectie criteria in het nieuwe onderzoek waren uitgebreider. Testpersonen moesten minstens twee seksuele ervaringen hebben opgedaan met zowel een man als een vrouw. Daarnaast moesten ze ook al eens minimaal drie maand een relatie hebben gehad met zowel een man als een vrouw. Veel van de proefpersonen die zichzelf identificeerden als biseksueel toonden tekenen van aantrekking tot zowel mannen als vrouwen. Alan Rosenthal, student dokter psychologie en leider van de studie zegt: 'Iemand die biseksueel is zal zeggen: 'Wel, duh!'. Maar de studie komt tegemoet aan de biseksuele mannen die eerder het gevoel hadden dat onderzoekers hen niet begrepen." Jim Larsen van de rechtengroep 'Bisexual Organizing Project' zegt: "Het is fantastisch dat men eindelijk stelt dat biseksualiteit wel bestaat. Ze bewezen wat wij in onze gemeenschap al lang wisten." De onderzoeksresultaten werden gepubliceerd in het Biological Psychology journal.

Hoewel dit nieuwe onderzoek andere resultaten oplevert dan het eerste zijn de onderzoekers ervan overtuigd dat het eerste onderzoek niet per definitie fout is. De onderzoeken vonden plaats onder twee verschillende groepen biseksuele mannen. Welke groep representatief is voor de biseksuele man is onduidelijk. Nader onderzoek onder meer biseksuele mannen moet dat uitwijzen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Vrouwelijke mannen zijn vaker homo, maar mannelijke vrouwen zijn niet vaker lesbisch.
Homo's met prostaatkanker hebben meer seksuele problemen dan hetero's.
Homo's hebben meer kans op kanker dan hetero's.
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 August, 2011 en 6019 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

29 oktober 2028 - Geen partys
04 mei 2030 - Klik activiteiten / kalender

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Ook het Queer Arts Festival is afgelast.

 

Doe mee aan de allereerste holebi info enquête (100 % anoniem)

 

Malle sluit zich aan bij anderen tegen holebi & trans vrije zones.

 

Covid19, reacties: gezondheid, viroloog, bezorgde lezertjes, maatregels, video. - UPDATE 30/10

 

Boer Tristan zeer verliefd op Nederlander Lucas.

 

Antwerpse holebi & trans jongeren stoppen ermee.

 

Holebi Filmfestival volledig afgelast.

 

Holebi- en transfobie melden in Vlaanderen heeft altijd zin.

 


Buitenlands nieuws

Holebi's zwaar vernederd om ze nadien op te sluiten.

 

Fransen komen met 42 punten plan in strijd tegen holebi & transfobie

 

TikTok sluit zich aan bij andere sociale media om pro conversie therapie berichten te verbieden.

 

Paus zegt achter geregistreerde partnerschappen voor homo's en lesbiennes te staan.

 

Honderden (hetero) tiener jongens gingen als protest in rok naar school.

 


Showbizz & Sport

Top voetbalscheidsrechter uit de kast na homofobe opmerking.

 

Kinder- jeugdboekje van RuPaul op komst (+ links).

 

Uniek: een op Elton John , geïnspireerde Barbie.

 

Een beroemde lesbienne is snel gehuwd uit angst voor afschaffing homohuwelijk.

 

Trailer lesbische muzikale film, met een top cast gelanceerd.