Uniek: eerste pro holebi reggae album ter wereld is een feit.

Voor het eerst in de wereld geschiedenis van de muziek is er een pro holebi reggae album uitgebracht. De cd bevat elf songs van de Jamaicaanse reggae zanger Mista Majah P, die zelf heteroseksueel is.

De cd draagt de titel: 'Tolerance' en bevat elf liedjes die onder andere gaan over; het homohuwelijk, adoptie door homo en lesbische koppels en homofobie. Daarnaast klaagt de cd ook de homofobe muziek aan van vele andere reggae artiesten zoals Beenie Man, Buju Banton, Bounty Killer, Elephant Man, Sizzla en vele anderen. Maar ook de homofobe houding van de Jamaicaanse eerste minister Bruce Golding.

Sinds het uitkomen van de cd heeft zanger Mista Majah P al honderden doodsbedreigingen ontvangen, daarbij kreeg hij meermaals te horen dat hij maar beter niet kan terug keren naar Jamaica. De zanger verblijft nu in Californie. Met zijn cd wil de reggea zanger de mythe doorbreken dat alle Jamaicanen en reggae artiesten homofoob zijn. En hoopt hij dat zijn cd de homofobe houding van vele reggae artiesten en overheden kan doorbreken.

Mista Maja P wil reggae terug naar zijn roots brengen. Naar tijden waarin men zong over liefde, vrede en éénheid, dat is volgens de zanger de échte reggae. De laatste jaren gaan de songs spijtig genoeg vooral over geweld en pesterijen. Enkele artiesten roepen daarbij zelfs op om homo's te vermoorden. En zangers als Bounty Killer en Elephant Man roepen in hun liedjes dan weer op om homo's te verbranden. Voorproefje één van de songs van Mista Majah P - Love and Tolerance: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Amerikaans rapper met dood bedreigd omdat hij zijn cd 'Im Gay' noemt - en hij is hetero
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 27 August, 2011 en 3409 keer gelezen.