Lady Gaga en Katy Perry winnen MTV Awards, hulde aan Amy Winehouse + video's.Zondag werden voor de 28e keer de MTV Video Music Awards uitgereikt in Los Angeles. Grote winnaars waren zangeresen Lady Gaga en Katy Perry. De show stond ook stil bij het overlijden van zangeres Amy Winehouse.

Perry en Gaga domineerden de MTV Awards. Perry, bekend van o.a haar song I Kissed a girl', was in negen categorieën genomineerd en trok met drie onderscheidingen naar huis. 'Firework' werd de beste video van het jaar. Deze video bevat trouwens een mooie boodschap voor holebi's, de video wordt gebruikt voor het project "It Gets Better" dat zich inzet voor de rechten van homo's en lesbiennes. (Het project werd in het leven geroepen na de vele zelfmoorden van holebi-tieners in de VS). Gaga haalde het in twee van de drie genomineerde categorieën. Haar cd 'Born This Way', met daarop de gelijnamige holebi-song 'Born This Way', werd de beste video mét boodschap. Vorig jaar sleepte ze nog acht trofeeën in de wacht.

Lady Gaga opende de show met het nummer 'You and I' en wist wederom de aandacht op zichzelf te vestigen. Dit keer niet met een vleesjurk maar met haar optreden als drag king: een rokende en bierdrinkende man. In haar speech als alter ego Jo Calderone zei ze dat er niets realistisch aan hem was: alles is theater. Tijdens haar optreden kreeg ze steun van Brian May van Queen die haar gitaargewijs kwam ondersteunen bij het nummer 'You and I'.

De eerste award die werd uitgereikt was voor de beste video in de categorie popmuziek. Britney Spears mocht deze in ontvangst nemen voor de clip van Till The World Ends. Lady Gaga leunde naar voren voor een kus van de zangeres, maar Spears draaide haar hoofd weg. "Dat heb ik al eens gedaan", verwees zij naar haar kus met Madonna in 2003. Gaga’s alter ego Calderon grapte: ‘Ik wil niet dat Lady Gaga boos wordt. Ik ben een brave man en Britney is een goede vrouw.’

De show stond ook stil bij het overlijden van Amy Winehouse. De Britse komiek Russell Brand sprak over zijn goede vriendin. Jazz-zanger Tony Bennett introduceerde beelden van het duet dat zij vlak voor haar dood opnamen.
Bruno Mars zong het nummer Valerie, een grote hit van de Back To Black-zangeres.

Verdere prijzen: De prijs voor beste nieuwe artiest ging naar Tyler. Justin Bieber won de prijs voor beste video bij de mannen met 'U Smile'. Britney Spears meldde zich terug op het voorplan met de prijs voor de beste popvideo voor 'Till the World Ends'. De beste samenwerking was voor Katy Perry en Kanye West. Zangers Nicki Minaj won voor de beste hip hop video. De beste Rock video was voor de Foo Fighters. Zangeres Britney Spears won een prijs voor beste pop video met de Michael Jackson Video.Beste choreografie ging naar zangeres Beyoncé die op de rode loper bekend maakte dat ze zwanger is. En zangeres Adele won prijzen voor beste regie, bewerking, art direction en cinematografie.

Enkele Videoclips van op de MTV Video Music Awards 2011:
- Lady Gaga - You and I : Klik hier
- Katy Perry - Firework: Klik hier
- Gaga en Britney Spears bijna kus: Klik hier
- Amy Winehouse Tribute & Duet with Tony Bennet: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Lady Gaga gaat lesbische toer op.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 29 August, 2011 en 3130 keer gelezen.