Opnieuw Britse serie onder vuur: meer dan vijfhonderd klachten om homokus.


In februari van dit jaar kwamen er bij de BBC tal van klachten over een homokus in Goede Tijden Slechte Tijden. En in juni lag de Britse soap EastEnders onder vuur omwille van een homobed scéne. En vandaag blijkt dat de BBC opnieuw klachten kreeg over een homobed scène maar dit keer afkomstig uit de sci-fi drama reeks Torchwood.

De BBC kreeg dit keer meer dan vijfhonderd boze reacties van kijkers over een homo bedscène in een aflevering van de Britse sci-fi drama reeks Torchwood. De scène die kwaad bloed zette bij enkele Britten is een aflevering waarin personage Kapitein Jack, gespeeld door acteur John Barrowman, die ook in het échte leven homo is, een andere man kust en daarna samen met hem in bed kruipt waarna er verder niets te zien is.

Volgens enkele klagers is de scène 'onzinnig', niet relevant en niet geschikt voor kinderen. Een woordvoerder van de BBC zei: "We proberen seksuele relaties op een zo realistisch mogelijke manier weer te geven. De scènes zijn niet bedoeld om te choqueren."

Het is niet de eerste keer dat de makers van Torchwood, dat geschreven wordt door de openlijke homo schrijver Russel T Davies, klachten krijgt. Dat komt ook mede door het feit dat acteur John Barrowman ook in het échte leven homo is. Vorige maand kwamen er ook tal van klachten binnen over de reeks, toen gingen ze over het feit dat er teveel homoseks in zou komen, terwijl er eigenlijk niets meer gebeurd dan enkel kussen.

Toch heeft de BBC recent toegegeven enkele homo scènes te hebben verwijderd uit de serie. En alhoewel Amerikanen de scènes wel te zien kregen waren de BBC bazen van mening dat de Britten het te expliciet zouden vinden. En dat dit klopt blijkt nu uit de vele boze reacties omwille van een homokus.

Eerder kon je bij ons lezen:
Britse soap krijgt meer dan honderd klachten over homo bed scéne.
Eerste homokus op Britse Tv dateert uit jaren zestig.
Britse premier wil geen holebi kussen op Tv.
Homokus schockeerd kijkers van GTST.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 30 August, 2011 en 4332 keer gelezen.