Lesbisch koppel zeer brutaal aangevallen in Brussel.In juni van dit jaar werd er een jonge homo in elkaar geslagen in onze hoofdstad. Korte tijd later protesteerden meer dan 6000 holebi's in Antwerpen en Brussel tegen de stijgende homofobie in ons landje. Vandaag blijkt dat er nog steeds problemen zijn in onze hoofdstad nadat afgelopen zaterdag een lesbisch koppeltje werd aangevallen.

Zaterdagvoormiddag werd een lesbisch koppeltje op de Lemonnierlaan in Brussel het slachtoffer van brutale agressie. Een van de dames liep daarbij onder andere een gebroken neus op. Omdat ze niet beroofd zijn gaat de politie ervan uit dat het om een homofobische aanval gaat al zijn daar nog geen bewijzen voor.

Het lesbische koppel, 25 en 33 jaar oud, deden hun verhaal in de krant La Dernière Heure, op TV Brussel en in het Radio 1-programma 'Peeters & Pichal'. Daarin vertelde ze dat ze zaterdag rond 10 uur hand in hand over de Lemonnierlaan liepen toen een man een van hen aanviel en de oudste van de twee vrouwen begon te slaan en aan het haar te trekken.

De jongste van de twee probeerde tussenbeide te komen, maar kreeg daarop meerdere klappen in het gezicht. Toen de vrouw op de grond viel, werd ze door de man twee keer in het gezicht tegen de stoeprand geslagen. Daarbij liep ze een gebroken neus en een hersenschudding op. Het koppel kon een winkel invluchtten en waarschuwde de politie. Die stelde een proces-verbaal op van de feiten en onderzoeken nu de zaak. Het Brusselse parket kon nog geen commentaar geven op het incident of over de eventuele motieven.

Eerder kon je bij ons lezen:
Belgie: homo in elkaar geslagen, lesbienne gepest, biseksueel uitgescholden.
Jonge homo die werd aangevallen in Brussel spreekt voor het eerst in Humo.
Belgische holebi's bang om homofobie te melden, ook politicus eerder aangevallen.
Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 30 August, 2011 en 3915 keer gelezen.