Voormalig Get Ready tieneridool is kapot na relatie met alcoholist.
Het gaat niet goed met Glenn Degendt, 37, bekend van boysband Get Ready. Weekblad Dag Allemaal had een gesprek met hem. Het ex tieneridool blijkt emotioneel een wrak te zijn, hij heeft geen inkomen, het behang valt bijna van zijn muren en hij bekomt van een vernietigende relatie met een alcoholist. Een week later reageerde die ex-vriend ook in het weekblad. Een super lang, niet zo fraai verhaal...

We frissen zonder Dag Allemaal eerst jullie Get Ready geheugen op. In 1998 schreef het Belgische holebi-magazine ZiZo dat de leden van Get Ready allemaal homo's zijn. Daarop spande de boysband met succes een rechtszaak aan. ZiZo kreeg een publicatieverbod en in 1999 moesten ze een schadevergoeding betalen aan de boysband. Maar gek genoeg, enige tijd later, kwamen verschillende leden van de groep toch uit de kast als homo. In 2000 splitte de groep, in 2002 maakte ze hun come back waarna ze in datzelfde jaar opnieuw splitte. In 2006 gaven ze nog een éénmalig live-optreden in de slotaflevering van Het Swingpaleis. De groep wordt opnieuw opgestart in 2008. In 2009 brachten ze een remix uit. En dit jaar kwam de singel 'Iemand Zoals jij' uit.

Drie jaar geleden stapte Glenn uit de boysband om te werken aan zijn solo carrière. Helaas bleef het succes uit en niemand kocht zijn muziek. Toch was hij naar eigen zeggen gelukkig, vooral met zijn toenmalige vriend. En toen had hij plannen, die hij wou delen met weekblad Dag Allemaal, maar dat draaide anders uit omwille van zijn liefdesverdriet.

Glenn verteld over zijn relatie met een alcoholist. "Die jongen. Bart heet hij. Blijft mij maar bellen en sms'en. Hij wil mij terug. Het is om gek van te worden. Ergens zie ik hem nog graag. Alleen heeft onze liefde geen toekomst. En elke keer ik min of meer op de goede weg b en om hem uit mijn hoofd te zetten, daagt hij weer op. Zoals nu weer met een pak berichtjes die hij mij in stomdronken toestand stuurde."

Nog voor dat Glenn een relatie had met Bart was hij samen met Steven. Glenn zegt dat die relatie is doodgebloed maar dat er geen ruzie is geweest. En op een moment dat hij er eigenlijk nog niet klaar voor was ontmoette hij Bart. "Ik vond Bart een toffe en plezante. Hij heeft een eigen huis, doet in buxusplanten en werkt tijdens het weekend ook nog eens in een batterijfabriek. Vanaf de eerste dag bleef hij bij mij slapen. Een jaar later loopt het door de alcohol verslaving van Bart mis. "Ik weet nu wat te veel drank met iemand kan uithalen. Bart heeft veel voor mij gedaan, maar samenleven met een man die aan de fles is, da's de hel. Een martelgang die nooit ophoudt."

Glenn had er in het begin geen problemen mee dat Bart graag een biertje lustte. Maar gaandeweg ontdekte hij dat Bart agressief werd toen hij had gedronken. In het begin kwam Bart er nog vanaf met een sorry maar toen Glenn's ogen open gingen zag die dat Bart hem alleen maar kwetste en kleineerde. Glenn smeekte zijn vriend om te stoppen met drinken en enkele maanden is dat ook gelukt. Maar dan is Bart achter Glenn's rug gaan drinken waarbij hij geregeld in de zware bieren vloog en opnieuw agressief werd waarbij hij dan stond te roepen en tieren. Glenn gaf toe dat hij bang is van Bart, die toch nog kansen kreeg. Maar op een bepaald moment is er écht fysiek geweld geweest.

Glenn was Bart's lievelingseten aan het maken toen die stomdronken thuis kwam. Bart begon meteen te vloeken en te schelden op alles en niets. Plots vloog hij naar Glenn's keel en nam hij hem in een wurggreep. Glenn hield er een kwetsuur aan zijn strottenhoofd aan over en kon drie dagen niet meer praten. Naar de dokter of politie gaan durfde Glenn niet. Na het incident is het koppel twee weken uiteen geweest. Maar Glenn verlangde terug naar Bart en zocht hem weer op. Aan vrienden of familie werd er met geen woord gerept over het fysieke geweld.

Korte tijd later ging het opnieuw mis. Toen ze samen op café zaten en Glenn naar huis wilde wou een dronken Bart niet mee. Hij werd boos en riep dat Glenn moest oprotten waarna hij hem een paar klappen gaf. Toch bleef het koppel nog een tijdje aanmodderen. Maar een tijdje later stelde Glenn voor dat Bart regelmatig thuis zou gaan slapen. "Sindsdien is hij nooit meer bij mij gebleven. Hij ging zogezegd naar huis, maar ik wist dat hij elke avond op café zat.' Glenn vermoedt ook dat Bart niet trouw is geweest in hun relatie. "Op een keer foeterde Bart dat hij vrienden van mij had ontmoet op café. En hij was razend over een vroegere vriend van mij. Een relatie die vijftien jaar geleden is! Ik heb die vrienden daarover gebeld. Bleek dat ze hem niet hadden gezien, maar wél in een homozaak waar mannen anonieme seks met elkaar kunnen hebben."

Toch kon Glenn, Bart nog niet loslaten. "In juni zijn we uiteen gegaan. Ach ja, Bart heeft mijn verjaardag verpest. We zouden op restaurant gaan en nog iets gaan drinken. In de middag was er visite en aten we gezellig een stukje taart. Tot Bart ineens zei; "Ik ga mijn buxussen begieten'. En hup hij was weg tot tien uur s'avonds. Ik heb op hem zitten wachten met een vriendin. Toen hij terug kwam wilde hij een bad nemen. Ik dacht dat hij daarna mee op stap zou gaan. Maar nee, hij bleef van zattigheid gewoon in bad liggen. Later is hij ons toch nog achterna gekomen. Maar dan zat hij te mokken aan de andere kant van de toog. Toen was het dus echt voorbij voor mij."

Glenn probeert nu door te gaan met zijn leven. Hij heeft zijn huis verbouwd en wil weer gaan zingen. Toch maakt hij zich zorgen over Bart. "Onze breuk verwerken zal nooit lukken als Bart mij blijft lastigvallen. Ik ben onlangs iets gaan drinken met een andere man. Bart was razend. Weer de ene sms na de andere." Sinds vier jaar woont Glenn samen met een vrouw. "Voor alle duidelijkheid: wij hebben geen seksuele relatie. We zijn samen opgegroeid. Na jaren zijn we elkaar weer tegengekomen. Ik stelde haar voor om bij mij te komen wonen toen het uit was met haar vriend."

Dag allemaal gaf ook kort het woord aan Bart: "Glenn liegt dat hij zwart ziet. Hij draait de waarheid om, want hij heeft zelf gekampt met een zwaar alcoholprobleem. Ik heb Glenn's keel nooit willen dichtknijpen. Die dag was Glenn dronken en heeft hij mij een slag gegeven achter mijn oren, dat is de waarheid. Het lijkt alsof Glenn mij kapot wil maken, terwijl ik zo veel voor hem heb gedaan. Ik heb hem onder meer veel geld voorgeschoten. Ik verdien dit niet. Een week later staat er in het dagblad een klein artikel waarin Bart opnieuw voor zichzelf opkomt.

Een week later in Dag Allemaal: Bart is allerminst opgetogen over wat zijn ex-vriend, voormalig Get Ready idool Glenn vertelde. En daarom geeft hij nu zijn versie van het weinig fraaie verhaal. "Ik verdien dit niet," zegt Bart. "Ik heb zoveel voor Glenn gedaan. Mij krom gewerkt in zijn huis bijvoorbeeld." Volgens Glenn was dat niet het probleem, wél het veelvuldige drinken van Bart. "Maar neen. Niet ik, maar Glenn heeft een serieus alcohol probleem. In het begin ging alles goed, maar op zijn verjaardag is alles uit de hand gelopen."

Bart vertelt wat er volgens hem gebeurde. "Hij bestelde een pint op café. En dan?,, denk je nu. Wel, Glenn heeft al jaren last van druk op zijn hersenen en hij neemt daar geneesmiddelen voor waar hij geen alcohol op mag drinken. Maar het bleef niet bij dat ene pintje. En het bleef ook niet bij die ene keer. We hebben daar zware ruzie over gehad. Thuis had Glenn al wat blikjes bier uit en op café dronk hij dan lustig verder."

Volgens Glenn heeft Bart hem toen bij de keel gegrepen. "Dat is een leugen. Glenn gaf me op een keer met zijn vuist een ferme mep achter mijn oor. En toen heb ik hem even vastgehad, ja. Maar ik heb hem niet willen wurgen ofzo. Glenns drankverbruik ging van kwaad naar erger. Om tien uur s'morgens opende hij al een vaatje van vijf liter witte wijn dat dan voor het slapengaan leeg was, dat is niet normaal. Die jongens heeft hulp nodig."

Terwijl Glenn stelt dat Bart hem blijft lastig vallen met liefdesboodschappen. "Laat me niet lachen. Het is hij die mij s'nachts sms'en stuurt. Maar hij moet niet hopen. Zeker na wat hij mij nu heeft gelapt, komt het tussen ons nooit meer goed," besluit Bart in Dag Allemaal van deze week.

"Ik heb de volledige waarheid verteld over Bart," laat Glenn nog weten. "Ik wist dat Bart de waarheid zou omdraaien. Bij zijn vorige relaties waren zijn partners na afloop ook altijd de grote zondebok. Ik heb géén alcohol probleem."

Een greep uit ons overige nieuws:
Brussels burgemeester wil strenger optreden tegen holebi haat.
Zangres Sinead O'Connor zoekt dringend mannelijke of vrouwelijke sekspartner.
Opnieuw Britse serie onder vuur: meer dan vijfhonderd klachten om homokus.
Lesbisch koppel zeer brutaal aangevallen in Brussel.
21-jarige jonge man dood homo en eet hem daarna op.
Ook in Vlaanderen is het niet vanzelfsprekend om heteroseksueel te zijn.
Tachtig procent van mannen op homo ontmoetingsplaats is hetero.
Na zeven jaar bijna 17.000 homo's en lesbiennes getrouwd in België.
Homoporno gevonden bij een van Kadafi's zonen, die zijn vriend in de gevangenis gooide.
Holebi zijn in het leger: het verhaal van een Belgische homo commandant.
Lady Gaga en Katy Perry winnen MTV Awards, hulde aan Amy Winehouse + video's.
Hetero's verslaan homo's op het vlak van onveilige anale seks.
Vanaf nu kunnen mannen écht voelen hoe het is om zwanger te zijn.
Meer nieuws: Klik hier


Bron: weekblad Dag Allemaal 23 en 30 augustus 2011

Dit bericht is gepost op 31 August, 2011 en 9164 keer gelezen.