Brussels burgemeester wil strenger optreden tegen holebi haat.

Gisteren kon je bij ons lezen over een lesbisch koppel dat in Brussel op brutale manier werd aangevallen. Vandaag zegt Brussels burgemeester Freddy Thielemans (PS) dat het onaanvaardbaar is wat er is gebeurd en dat hij de strijd tegen homofobie in de hoofdstad strenger zal gaan aanpakken.

Thielemans vindt het onaanvaardbaar dat er afgelopen weekend een lesbisch koppel op brutale manier werd aangevallen in de hoofdstad. Hij wil dan ook dat de politie de strijd gaat opvoeren tegen elke vorm van homofobie en discriminatie. "Brussel is een stad die openstaat voor iedereen en waar iedere vorm van geweld er een te veel is. Om die reden wenste ik dat de stad Brussel vanaf het begin deel uitmaakte van de Belgian Pride (Holebi Pride parade)."

Momenteel is de Brusselse politie bezig met een onderzoek om de dader van de aanval tegen het lesbische koppel te identificeren. De strijd tegen fysieke agressie maakt deel uit van de prioriteiten van ons zoneplan", verklaarde Thielemans. "Een gespecialiseerd team is daarvoor 24 uur op 24 en zeven dagen op zeven aanwezig. Bovendien hebben we sinds 2010 het aantal patrouilles versterkt in het stadscentrum," aldus burgemeester Thielemans.

De Brusselse burgemeester beklemtoonde verder dat slachtoffers van homofoob geweld steeds een klacht moeten neerleggen en moeten aangeven dat het om homofobe agressie ging. Eerder, om precies te zijn in juni van dit jaar, werd een dader van homofobe agressie opgepakt en ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Extra: Sinds kort bestaat er een website waar holebi's melding kunnen doen van homofobie. Op Meld-it kunnen homo's, lesbiennes en biseksuelen terecht die bijvoorbeeld op school of op het werk worden gepest omwille van hun seksuele geaardheid. Maar ook andere holebi's die worden lastig gevallen, uitgescholden, gepest, bedreigd of te maken krijgen met geweld kunnen op de site terecht. Tot slot kunnen ook getuigen terecht op Meld-it en aangifte doen. Waarom aangifte doen? hoe? wat je zeker moet weten kan je allemaal lezen op de website van Meld-it: Klik hier

Een greep uit ons overige nieuws:
Lesbisch koppel zeer brutaal aangevallen in Brussel.
Zangres Sinead O'Connor zoekt dringend mannelijke of vrouwelijke sekspartner.
Opnieuw Britse serie onder vuur: meer dan vijfhonderd klachten om homokus.
21-jarige jonge man dood homo en eet hem daarna op.
Ook in Vlaanderen is het niet vanzelfsprekend om heteroseksueel te zijn.
Tachtig procent van mannen op homo ontmoetingsplaats is hetero.
Lady Gaga en Katy Perry winnen MTV Awards, hulde aan Amy Winehouse + video's.
Yanaika (ex Mijn Restaurant) en vriendin zijn niet meer samen.
Homoporno gevonden bij een van Kadafi's zonen, die zijn vriend in de gevangenis gooide.
Na zeven jaar bijna 17.000 homo's en lesbiennes getrouwd in BelgiŽ.
Nederlandse Gay Krant werkt samen met politie om drie moorden op te lossen.
Koen Crucke en echtgenoot ruilen villa voor kleiner soort, er is ook plaats voor zoon stefan en zijn vriend.
12 jarige drag queen is erg populair in klein Brits dorpje.
Meer nieuws: Klik hier


Bron: demorgen.be - extra door holebi.info

Dit bericht is gepost op 31 August, 2011 en 4070 keer gelezen.