Huidskleur be´nvloedt beoordeling homo's.
Uit een Canadees onderzoek blijkt dat ons oordeel over homo mannen wordt be´nvloedt door hun huidskleur. Het onderzoek toont aan dat we mensen onbewust beoordelen op hun seksuele oriŰntatie, ook al weten we niet wat voor geaardheid iemand heeft.

Ben je blank en heteroseksueel? Dan ben je in het voordeel ten opzichte van blanke homoseksuele mannen. Ten minste als het gaat om hoe sympathiek buitenstaanders je beoordelen op basis van hun eerste indruk. Bij negro´de mannen geldt gek genoeg precies het tegenovergestelde. Dat blijkt uit een Canadees onderzoek door psychologen van de Universiteit van Toronto.

Ze deden een onderzoek waar 22 vrouwen en 9 mannen ruim 104 foto's van blanke en negro´de mannen moesten beoordelen. De proefpersonen wisten niet dat de helft van de mannen homo was en de andere helft hetero. Bij het kijken naar de foto's moesten ze op een schaal van een (niet leuk) tot zeven (extreem leuk) aangeven wat ze van de mannen vonden. De blanke heteroseksuele mannen en negro´de homoseksuele mannen vielen het meest in de smaak, en werden sympathieker ingeschat dan de blanke homoseksuele mannen, en de negro´de heteroseksuele mannen.

Volgens onderzoekster Jessica Remedios wijst het onderzoek erop dat we mensen onbewust beoordelen op hun seksuele oriŰntatie, ook al weten we niet wat voor geaardheid iemand heeft. Maar door te begrijpen hoe seksuele oriŰntatie onze eerste indruk van iemand be´nvloedt, kunnen we meer leren over de negatieve consequenties van homofobie.

In een gelijksoortige studie moesten 36 vrouwen en 14 mannen ofwel de opdracht om met een joystick naar een blank mannengezicht te bewegen, ofwel moesten ze zo snel mogelijk naar een negro´de mannengezicht bewegen. Eerder was aangetoond dat hoe sneller je ergens naartoe beweegt, hoe positiever je associaties bij deze stimulus zijn. Ook hier waren de blanke heteroseksuelen en de negro´de homoseksuelen in het voordeel.

Een sluitende verklaring voor waarom ons oordeel over iemands geaardheid samenhangt met zijn huidskleur, hebben de onderzoekers niet. Maar het is in ieder geval interessant genoeg om verder te onderzoeken. De resultaten werden gepubliceerd in het Journal of Experimental Social Psychology.

Eerder kon je bij ons lezen:
Biseksualiteit is net als homo of lesbisch zijn geen keuze, en bestaat wÚl.
Vrouwelijke mannen zijn vaker homo, maar mannelijke vrouwen zijn niet vaker lesbisch.
Homo's hebben meer kans op kanker dan hetero's.

Een greep uit ons overige nieuws:
Google eert Freddy Mercury met doodle + filmpje.
Het schijnende verhaal van een Nederlands Marokaanse homo.
Gezocht Belgische schoolgaande holebi's, leuke prijzen te winnen.
Steun aktie huwelijk open voor homo's en lesbiennes in gehele EU.
Ook Vlaamse holebi's gingen terug naar school.
Transseksuele zoon van Cher gaat nu voor penis en doet mee aan...
Striptekenaar Jan Kruis brengt homo parodie op Jan, Jans en de kinderen.
Foo Fighters gaan homo-pornografische toer op voor promospot + video.
Brussels burgemeester wil strenger optreden tegen holebi haat, na brutale aanval op lesbiennes.
21-jarige jonge man dood homo en eet hem daarna op.
Tachtig procent van mannen op homo ontmoetingsplaats is hetero.
Yanaika (ex Mijn Restaurant) en vriendin zijn niet meer samen.
Hetero's verslaan homo's op het vlak van onveilige anale seks.
Meer nieuws: Klik hier

Bron: metronieuws.nl

Dit bericht is gepost op 05 September, 2011 en 8550 keer gelezen.