Cyndi Lauper opent opvanghuis voor jonge holebi's.

Vrijdag opent zangeres en holebi-icoon Cyndi Lauper in Harlem, New York een vluchthuis voor dakloze lesbische en homojongeren. Het opvanghuis draagt de naam The True Colors Residence (naar haar hit uit 1986).

Het vluchthuis wordt een plaats voor jonge homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders tussen de 18 en 24 jaar, die door hun ouders aan de deur zijn gezet. De bouw van het opvanghuis heeft twee jaar geduurd. Lauper zei: "Steeds meer jongeren outen zich, nu ze zien dat holebi's aanvaard worden op televisie en in films, maar nog altijd worden ze door hun ouders aan de deur gezet of zien ze geen andere uitweg dan van huis weg te lopen en op straat te leven. We moeten zorg dragen voor die mensen".

De zangeres wordt zelf erelid van het directiecomité. Gasten in het huis zullen een huur navenant hun inkomen betalen, ze zullen ook geholpen worden bij het zoeken naar werk. De 58-jarige Lauper is sinds jaar en dag een voorvechter van gelijke rechten voor homo's en lesbiennes in de VS.

Extra: Lauper is al jaren bekend als voorvechtster van de holebi-rechten. In de jaren 80 hulde ze zich tijdens een concert samen met Cher in een reuze grote Regenboogvlag (symbool van holebi's wereldwijd). Zelf is de zangeres heteroseksueel maar heeft ze wel een lesbische zus Ellen die in een Aids kliniek werkt. Sinds de jaren 90 is de zangeres regelmatig de aanvoerster en deelneemster van een Gay Pride parade. In 1994 opende ze de Gay Games in New York. Haar liedje: True Colors (1986) werd een heuse holebi-hit omdat menige homo en lesbienne zich in het liedje erkende op het moment dat ze twijfelden aan hun geaardheid, en zelfs zelfmoord plannen hadden, het liedje zorgde voor de coming out van duizenden Amerikanen, en Lauper wordt dan ook nog steeds op handen gedragen door de holebi gemeenschap.

Eerder kon je bij ons lezen:
Uniek: eerste pro holebi reggae album ter wereld is een feit.
Punkrockband steunt Amerikaanse holebi-jongeren + videoclip.

Een greep uit ons overige nieuws:
Vrouwelijk orgasme maakt minder ziek.
Google eert Freddy Mercury met doodle + filmpje.
Super rijke Belg stevent af op duurste scheiding ooit, want hij is nu met een man.
Huidskleur beïnvloedt beoordeling homo's.
Foo Fighters gaan homo-pornografische toer op voor promospot + video.
Steun aktie huwelijk open voor homo's en lesbiennes in gehele EU.
Gezocht Belgische schoolgaande holebi's, leuke prijzen te winnen.
Het schijnende verhaal van een Nederlands Marokaanse homo.
Ook Vlaamse holebi's gingen terug naar school.
Transseksuele zoon van Cher gaat nu voor penis en doet mee aan...
Striptekenaar Jan Kruis brengt homo parodie op Jan, Jans en de kinderen.
Opnieuw Britse serie onder vuur: meer dan vijfhonderd klachten om homokus.
21-jarige jonge man dood homo en eet hem daarna op.
Meer nieuws: Klik hier


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 06 September, 2011 en 3442 keer gelezen.