De relatie tussen een lange ringvinger bij mannen en zin naar seks.

Volgens een nieuw onderzoek hebben mannen met een lange ringvinger een hoger libido en produceren ze beter zaad dan mannen zonder lange ringvinger.

De afgelopen jaren spitsen onderzoekers zich op het leggen van allerlei verbanden tussen de lengte van de ring- en wijsvinger en gezondheidsproblemen zoals depressies, hart- en vaatziekten en zelfs autisme. Er bleek ook een verband te zijn tussen de lengte van de vingers en agressie. Een nieuwe studie verklaart deze rare verbanden.

Het gaat allemaal om de zogenaamde wijsvinger-ringvinger-index. Bij mannen zijn ringvingers over het algemeen langer dan de wijsvingers. Bij vrouwen is het andersom. Hoe de wijsvinger en ringvinger zich tot elkaar verhouden, blijkt weer invloed te hebben op tal van zaken. Zo zou een man met een relatief lange ringvinger beter zaad produceren.

Wetenschappers vermoeden altijd al dat de verhouding tussen ring- en wijsvinger iets te maken heeft met hormonen. En dat kunnen ze nu ook voor het eerst bewijzen met proeven op muizen. De diertjes die aan meer testosteron werden blootgesteld, hadden een langere ‘ringvinger’. Wanneer ze aan meer oestrogeen werden blootgesteld, hadden ze een langere wijsvinger. "De sekshormonen hebben overduidelijk een invloed op de lengte van onze vingers", bevestigt professor Martin Cohn.

Eerder werd al aangetoond dat testosteron een belangrijke invloed heeft op het mannelijke libido. Nu er ook een verband blijkt te zijn tussen het mannelijke geslachtshormoon en de lengte van de ringvinger, kan de hand van een man je heel wat vertellen over zijn zin in seks..

De wetenschappers zeggen dat ze zich nu meer kunnen gaan richten op de verbanden tussen de wijsvinger-ringvinger-index en gedrag dat afhankelijk is van het geslacht, problemen met het immuunsysteem, hart- en vaatziekten en een aantal vormen van kanker. Het onderzoek is terug te vinden in het blad Proceedings of the National Academy of Sciences.

Een greep uit ons overige nieuws:
Vrouwelijk orgasme maakt minder ziek.
Hetero's verslaan homo's op het vlak van onveilige anale seks.
Homo's mogen onder voorwaarden bloed geven, holebi's en EU niet blij.
Homofobe kerk clan gaat op 9/11 protesteren op Ground Zero - want holebi's zijn schuld van 9/11
Amerikaans rapper heeft probleem met homo's in de kast.
Huidskleur beïnvloedt beoordeling homo's.
Cyndi Lauper opent opvanghuis voor jonge holebi's.
Super rijke Belg stevent af op duurste scheiding ooit, want hij is nu met een man.
Google eert Freddy Mercury met doodle + filmpje.
Steun aktie huwelijk open voor homo's en lesbiennes in gehele EU.
Foo Fighters gaan homo-pornografische toer op voor promospot + video.
Meer nieuws: Klik hier


Bron: scientias.nl/

Dit bericht is gepost op 09 September, 2011 en 4198 keer gelezen.