Belgische homo dient klacht in wegens opzettelijke hiv-besmetting.
Een Belgische homo heeft klacht ingediend voor het een opzettelijke besmetting met het hiv-virus. Het is eerder een uitzondering dat iemand in ons land een klacht indiende voor opzettelijke besmetting maar er zijn al precedenten. Eerder werd een hetero man veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor het doelbewust besmetten van zijn ex-vrouw. In Nederland was er in 2008 - 2009 een zaak waar drie mannen opzettelijk enkele mannen besmetten.

Een 30-jarige man uit Hasselt heeft klacht ingediend tegen zijn ex-vriend. De twee hadden een jaar een relatie en de ene man wist al zes maanden dat hij seropositief was, maar verzweeg dat. Uit een verder onderzoek moet nog blijken of de man ook nog andere slachtoffers heeft gemaakt. Er zou sprake zijn van minstens één ander slachtoffer.

Volgens de advocaat van de klager had deze sinds de relatie met de man geen andere en zeker geen onveilige seksuele contacten. Na een test bleek hij hiv-positief te zijn. Hij kon het dus maar van één iemand hebben opgelopen. De man stapte daarop naar de politie en diende ook een klacht in bij de onderzoeksrechter. Deskundigen zullen nu worden aangesteld om onder meer na te gaan hoe lang de man al seropositief was. De man geeft toe dat hij wist dat hij seropositief is.

Het is eerder een uitzondering dat iemand in ons land een klacht indiende voor opzettelijke besmetting met het hiv-virus. Toch is het al voorgekomen. Eerder dit jaar werd een heteroseksuele man van Angolese afkomst veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar met uitstel - met uitstel voor twee derde van de straf, voor de doelbewuste besmetting van zijn ex-vrouw met het hiv-virus.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 12 September, 2011 en 4732 keer gelezen.