10-jarig transseksueel meisje door iedereen aanvaard behalve door...Kinderen die op zeer jonge leeftijd beseffen dat ze transseksueel zijn, we horen er steeds vaker over. Ouders, kinderen, de omgeving en zelfs de school kunnen positief reageren. Maar net zoals bij holebi's zijn er nog altijd mensen die het moeilijk hebben met iets wat in mindere mate voorkomt of met iets dat ze niet kennen.

Zo is er het verhaal van een moeder die verteld over haar 10-jarige transgender dochtertje dat integenstelling tot wat men verwacht niet gepest wordt door andere kinderen maar wel door volwassenen. De moeder wiens identiteit en woonplaats geheim wordt gehouden, om het kind te beschermen, zegt dat haar dochtertje, die eerder geboren werd als jongentje, goed aanvaard wordt door de kinderen op school maar niet door de ouders.

Pas na de zomervakantie lieten de ouders van deze 10-jarige transgender haar toe om als meisje naar school te gaan. Niemand maakte problemen. De directie, leerkrachten en andere kinderen aanvaarden haar zoals ze is. Het probleem is de ouders van de kinderen en sommige veel oudere kinderen. Sommige ouders noemen het zelfs een schande dat het transgender meisje toegelaten is op de school en noemen haar een freak. De moeder hoopt dat het tij zal keren en dat ook de ouders haar dochter zullen aanvaarden zoals ze is.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 12 September, 2011 en 4130 keer gelezen.