Onderzoek - Holebi's werken langer dan heteroseksuelen.
Uit een onderzoek van de Britse holebi gelijke rechten beweging blijkt dat homo's en lesbiennes langer werken als ze ouder zijn dan heteroseksuelen. Aan de enquête namen 2086 oudere mensen deel.

Uit het onderzoek onder 1.050 heteroseksuele mannen en vrouwen en 1.036 holebi's ouder dan 55 jaar blijkt dat eenmaal boven de 70 jaar ruim 15% van de holebi's nog aan het werk is, tegenover 6% van de hetero's. Verder blijkt dat 40% van de homo en biseksuele mannen boven de 55 jaar alleenstaand is, tegenover 15% van de heteroseksuelen. Van de holebi's in die leeftijdscategorie leeft 41 procent alleen, tegenover 28 procent hetero's.

Verder blijkt ook nog dat een kwart van de holebi's slechts één keer per week een familielid ziet, tegenover meer dan de helft van de hetero's. En 8% van de holebi's boven de 55 jaar ziet hun familie meer dan één keer per week, in vergelijking met 21% hetero's.

Ook bleek dat 9% van de holebi's boven de leeftijd van 55 jaar het voorbije jaar drugs nam, tegenover 2% van de heteroseksuelen. En iets meer dan een kwart van de homo en biseksuele mannen heeft kinderen, net als de helft van de lesbische vrouwen. Heterokoppels hebben in negen van de tien gevallen kinderen. Volgens de onderzoekers zijn de vergaarde gegevens belangrijk voor het uitstippelen van een gezondheidsbeleid en ontwikkelen van sociale voorzieningen.
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 13 September, 2011 en 3466 keer gelezen.