4-jarige bedreigd moeder om speelgoed anders gaat hij terug roken.

Ardi Rizal uit IndonesiŽ werd vorig jaar als tweejarige wereldberoemd omdat hij 40 sigaretten per dag rookte. Ondertussen is hij bijna vier jaar oud en afgekickt, of toch zo goed als...

Ardi begon met roken toen hij amper achttien maanden oud was en de beelden van hem als rokende peuter gingen de hele wereld rond. De Indonesische overheid was daarover zo beschaamd dat ze de kleine knaap naar een afkickcentrum stuurden.

Recent ging een Amerikaanse reporter de kleine Ardi opnieuw opzoeken (foto rechts boven). Hij trof de kleuter die inmiddels vier is aan met een stoere roze zonnebril. Zelf had hij de beelden die hem wereldberoemd maakten nooit gezien, zijn familie heeft geen internet. De jongen zegt nu geen sigaretten meer te roken maar volgens zijn moeder klopt dat niet helemaal.

Ondanks zijn beloften betrapte zijn moeder hem onlangs op het roken. Ze beschuldigd daarvoor de verkopers op de plaatselijke markt die hem sigaretten blijven aanbieden. Maar daarnaast vertelt ze dat Ardi haar ook regelmatig omkoopt. 'Als ik hem geen speelgoed koop, dreigt hij opnieuw te gaan beginnen met roken'.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 14 September, 2011 en 6575 keer gelezen.