Vlaanderen is weer een nieuwe holebi organisatie rijker.Sinds afgelopen zaterdag is ons landje weer een holebi-jongerengroep (tot 30 jaar) rijker. 'Sweezo' is de nieuwe groep voor jonge holebi's uit Mechelen en directe omgeving.

Na meer dan een jaar onderbreking is een kern van zes entousiaste jongeren erin geslaagd een nieuwe start te nemen. Afgelopen zaterdag ging in Mechelen de eerste dag door van deze nieuwe holebi-jongerengroep die luisterd naar de naam 'Sweezo'.

De groep is nog erg klein maar dat zal snel veranderen. 'Sweezo' richt zich specifiek op holebi's onder de 30 jaar uit de omgeving van Mechelen. Voor holebi's ouder dan 30 bestaat er al jaren de vereniging HLWM (Homo Lesbienne Werkinig Mechelen), maar voor jongeren was er nog niets. Hoeveel leden de organisatie binnenkort zal tellen kan men natuurlijk nog niet zeggen, maar wel weten de jongeren nu al dat er gemiddeld in elke middelbare klad van 20 leerlingen minstens 1 of 2 holebi's zitten. 'Sweezo' valt net zoals de meeste andere holebi-jongerengroepen in ons landje onder de jongerenkoepelorganisatie 'Wel Jong Niet Hetero'.

- Meer info over Sweezo via de website: Klik hierholebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 20 September, 2011 en 3731 keer gelezen.