Minister Smet bevraagt noden oudere holebi's tijdens Roze Belweek + 2 filmpjes met Kurt Van Eeghem en Caren Meynen (Roze Belweek tot 30 sept).Op initiatief van Vlaams minister van Gelijke Kansen Pascal Smet vindt dit jaar voor de eerste maal de Roze Belweek plaats. Tijdens de week van 24 tot 30 september kunnen oudere holebi's, hun omgeving of verzorgenden, telefonisch laten weten wat hen bezig houdt, welke verwachtingen en noden zij hebben of waar ze zich zorgen over maken. De minister zal de input gebruiken om het beleid voor oudere holebi's te verfijnen. Het project 'de Roze Belweek' wordt uitgevoerd door šavaria (holebifederatie).

Ook holebi's worden oud. De media schotelen ons een beeld voor van hippe, trendy en immer jonge mannen en vrouwen, maar dat klopt niet. Oudere holebi's kunnen te maken krijgen met specifieke zorgen of problemen. Ze groeiden op in een tijd waarin homoseksualiteit onbespreekbaar was, met alle gevolgen van dien. Ze kunnen vaak minder terugvallen op mantelzorgers en hebben wel eens angst om in een rust- en verzorgingstehuis opnieuw 'in de kast' te moeten.

Met de Roze Belweek wil minister van Gelijke Kansen Pascal Smet een duidelijk beeld krijgen van de noden van oudere holebi's. In zijn opdracht organiseert šavaria een week waarin telefonisten klaar staan om te luisteren naar iedereen die iets over dit thema te zeggen heeft. De suggesties, problemen, zorgen en noden worden nauwgezet geregistreerd, geanalyseerd en overgemaakt aan de minister.

Om het thema in de kijker te plaatsen en op te roepen om te bellen, wordt een radiospot uitgezonden op Radio 1 en Radio 2. Kurt Van Eeghem en Caren Meynen engageerden zich om deze spot in te spreken. De Roze Belweek vindt plaats van 24 tot 30 september. Bellen kan elke dag van 14u tot 21u op het gratis nummer 0800- 99 533. Mailen kan naar rozebelweek@holebifoon.be

- Radiospot filmpje met Kurt Van Eeghem en Caren Meynen: Klik hier
- Filmpje 'making of' met Kurt Van Eeghem en Caren Meynen: Klik hier
- Op zoek naar organisaties voor oudere holebi's? Die kan je terug vinden in onze lijst van holebi en transgender organisaties: Klik hier

Een greep uit ons overige nieuws:
Zelfmoord 14-jarige homo schokt Amerika en Lady Gaga + filmpje.
Open Vld Senator wil iets doen aan homofobisch geweld in Vlaanderen.
Nieuw Nederlandstalig kinderboekje met holebi-thema uit.
Eerste homohuwelijk in Amerikaans leger is een feit.
Vlaanderen is weer een nieuwe holebi organisatie rijker.
Historische overwinning voor Amerikaanse homo's en lesbiennes (deel 2).
True Blood actrice was eerst bang van een lesbische relatie.
Holebi's werken langer dan heteroseksuelen.
Dringend gezocht Vlaamse holebi's die nog in de kast zitten.
Elton John met man en zoontje op vakantie in St. Tropez + foto's
Tweede zwangere man ter wereld is zeven maand zwanger.
Belgische homo dient klacht in wegens opzettelijke hiv-besmetting.
Lesbische relatie van actrice met fotografe volop in de belangstelling.
Radiopresentator Tom De Cock verzwijgt homo zijn als hij bloed geeft, ook andere homo's zwijgen soms en holebifederatie niet blij.
Meer nieuws: Klik hier


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 22 September, 2011 en 3526 keer gelezen.