Eerste biseksueel dier gevonden, diep in de zee...












Van vele dieren weten we dat ze net als mensen homo of lesbisch kunnen zijn. Maar wat we nog niet vaak tegen kwamen zijn biseksuelen dieren. Toch bestaan ze ook, dieren die zowel een voorkeur voor mannetjes als vrouwtjes hebben.

Amerikaanse wetenschappers hebben zopas ontdekt dat diepzee-inktvissen biseksueel zijn. Uit twintig jaar durend onderzoek met onbemande onderzeeŽrs blijkt dat de soort Octopoteuthis deletron het zowel met mannetjes als vrouwtjes doet. De diertjes zijn ongeveer 12 cm lang en hebben acht tentakels. Wanneer diepzee-inktvissen seks hebben, gebruikt het mannetje een lang penis-achtig orgaan om een pakketje met sperma op het vrouwtje te dumpen. Het zaad wordt dan vervolgens opgenomen door haar lichaamsweefsel.

Tot voor kort hadden de onderzoekers geen beelden van parende diepzee-inktvissen. Maar recent vonden ze wel bewijs voor biseksueel gedrag. De onderzoekers bekeken ruim honderd uur video beelden en ontdekten zo dat zowel mannetjes als vrouwtjes spermapakketjes met zich mee droegen. Omdat de locaties van de pakketjes op het lichaam bij mannetjes en vrouwtjes overeenkwamen concludeerden de onderzoekers dat mannetjes zowel met vrouwtjes als met mannetjes paren.

Toch denkt men dat het biseksuele gedrag van de diepzee-inktvissen eerder per ongeluk gebeurd. Omdat de diertjes zelden soortgenoten tegenkomen en vaak in het donker paren, waardoor ze niet goed in staat zouden zijn om de verschillende seksen uit elkaar te houden. Maar dit is niet zeker, men weet het eigenlijk nog niet zo goed. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Biology Letters. Het onderzoek werd gedaan door het Monterey Bay Aquarium Research Institute in CaliforniŽ.

Eerder kon je bij ons lezen:
Biseksualiteit is net als homo of lesbisch zijn geen keuze, en bestaat wťl.

Een greep uit ons overige nieuws:
Tweede zwangere man ter wereld is zeven maand zwanger.
4-jarige bedreigd moeder om speelgoed anders gaat hij terug roken.
Nieuw Nederlandstalig kinderboekje met holebi-thema uit.
10-jarig transseksueel meisje door iedereen aanvaard behalve door...
Historische overwinning voor Amerikaanse homo's en lesbiennes (deel 2).
Gezocht voor medisch programma allerlei deelnemers, jong, oud, hetero, holebi...
Holebi's werken langer dan heteroseksuelen.
Nijntje mag seks hebben, drugs gebruiken en terroristje spelen + foto's. (niet geschikt voor kinderen)
Vlaamse holebi's en zelfmoord - «avaria (holebifederatie) bezorgd om hoge cijfers.
De relatie tussen een lange ringvinger bij mannen en zin naar seks.
Meer nieuws: Klik hier



holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 25 September, 2011 en 3690 keer gelezen.