Belgische drievoudige moordenaar en verkrachter willen na 1 jaar huwelijk gaan samen wonen in cel.


Vorig jaar stapte Rik Debrabandere, 51 (foto), en Mike Vandamme, 26, in het huwelijksbootje. Op zich niets speciaals waren het niet dat de twee hun huwelijk voltrokken in de gevangenis van Leuven-Centraal. Vandaag komen de heren opnieuw in het nieuws omdat ze willen gaan samenwonen in een cel.

Rik Debrabandere en zijn echtgenoot Mike Vandamme, beiden gehuisvest in de gevangenis van Leuven-Centraal, willen cel en bed delen. Debrabandere zit een levenslange straf uit voor drie moorden zijn echtgenoot Vandamme zit een straf uit voor verkrachting. Beiden hebben nu een officieel verzoek ingediend bij de gevangenisdirectie om samen een cel en het bed te mogen delen.

Op heden 'wonen' beide heren in aanpalende cellen en mogen ze tot acht uur 's avonds bij elkaar in de cel verblijven. Maar slapen moeten ze nog in hun eigen cel. Op ongestoord bezoek hebben ze, zoals gebruikelijk voor alle gevangenen, vier keer per maand recht telkens voor twee uur. Bij hun aanvraag zit ook een medisch attest van Debrabandere, dat stelt dat de medische toestand van Debrabandere van die aard is dat best iemand bij hem in de cel verblijft. Het liefst van al zijn Mike natuurlijk.

Rik is travestiet en toen hij vorig jaar met Mike trouwde deed hij dat als zijn vrouwelijke alter ego Erika, droeg hij een blonde pruik en hoge hakken. Toch is hij geen doetje. In 2001 kreeg hij levenslang voor drie krankzinnige moorden in drie landen op drie maanden tijd. Hij pleegde die samen met zijn toenmalige vriend Paul Eggermont. Samen vermoorden ze eerst een man in België, daarna een vrouw in Spanje en ten slotte een man in Nederland. Bij alle moorden was het motief roof; Paul en Rik wisten twee auto’s elektronische auto’s, huisraad en geld buit te maken. Volgens insiders - in dit geval heel letterlijk te nemen - heeft Debrabandere het de voorbije jaren nogal bont gemaakt binnen de gevangenismuren. Hij stond naar het schijnt verkleed als Erika vaak te tippelen voor zijn celdeur.

De gevangenisdirectie liet weten geen commentaar te geven over individuele dossiers. Wanneer over het verzoek van het gevangeniskoppel zal beslist worden, is niet bekend. Het koppel hoopt snel te mogen 'samenwonen' en ook samen te mogen slapen. Hoe dit zal aflopen is niet bekend. Het huwelijk van de twee is niet het eerste homohuwelijk in een Belgische gevangenis maar het is wél de eerste keer dat er een verzoek tot 'samenwonen' en samen slapen wordt gevraagd.

Een greep uit ons overige nieuws:
Nicky Vankets en vriend gaan trouwen, en willen designer tweeling.
Kom in 20 vragen te weten of je zoon homo is of niet.
Nieuw Nederlandstalig kinderboekje met holebi-thema uit.
Acteur Bram Van Outryve werd uitgescholden en verloor vrienden door homorol in Vlaamse telenovelle.
Eerste homohuwelijk in Amerikaans leger is een feit.
Nederlandse zangeres Shary-An zingt lovesong voor vriendin op eerste cd + 2 filmpjes.
Historische overwinning voor Amerikaanse homo's en lesbiennes (deel 2).
Vlaanderen is weer een nieuwe holebi organisatie rijker.
Lady Gaga draagt tijdens concert lied op aan 14-jarige homo tiener die zelfmoord pleegde + video.
Open Vld Senator wil iets doen aan homofobisch geweld in Vlaanderen.
Eerste biseksueel dier gevonden, diep in de zee...
True Blood actrice was eerst bang van een lesbische relatie.
Meer nieuws: Klik hierholebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 27 September, 2011 en 5582 keer gelezen.