Melissa Etheridge kreeg 2450e ster op beroemde Hollywood straat.


Zangeres Melissa Etheridge heeft zopas een ster op de Hollywood Walk of Fame gekregen. De 50-jarige zangeres kreeg haar tegel dinsdag en luidde daarmee meteen Pinktober in, de Amerikaanse actiemaand tegen borstkanker.

In 2004 kreeg de zangeres te horen dat ze borstkanker had en overwon de ziekte. Sinds zes jaar is ze ambassadeur van Pinktober. Etheridge kreeg de 2450e ster op de beroemde Hollywood straat.

"Ik hoop dat mijn leven iedereen kan inspireren. Homo, hetero, iemand met borstkanker, vrouw, moeder", zei Etheridge nadat ze haar ster had onthuld. "Je kunt opgroeien in een klein stadje met een grote droom en eindigen met een ster op de Walk of Fame op Hollywood Boulevard."

Extra:
Etheridge werd vooral bekend door haar nummers 'Like the way I do' en 'Bring me some water'. In 2007 werd haar hit 'I Need to Wake Up' bekroond met een Oscar voor originele song in de film An Inconvenient Truth. En werd ze maar liefst elf keer genomineerd voor een Grammy Award. En won ze nog zes kleine awards waaronder een holebi award in 2006. Etheridge kwam in 1993 uit de kast tijdens de eerste inauguratie van president Bill Clinton. Ze is ook al jarenlang een fervent voorvechtster voor de gelijke rechten van holebi's en transgenders. Ze had enkele jaren een relatie met Julie Cypher waarmee ze twee kinderen kreeg, Cypher werd zwanger via een spermadonor die later niemand minder dan rocker David Crosby bleek te zijn. In 2000 ging het koppel uit elkaar. In 2003 trouwde Etheridge met actrice Tammy Lynn Michaels en in 2006 beviel die van een tweeling via een anonieme spermadonor. In april 2010 ging het koppel uitelkaar. Toen de zangeres in behandeling was voor borstkanker gaf ze toe om medische redenen cannabis te hebben gebruikt om de chemotherapie te verlichten. Sinds begin dit jaar heeft de zangeres een nieuwe vriendin - Linda Wallem, schrijfster van televisiereeksen als 'Nurse Jackie'. Pittig detail: Wallem was getuige tijdens het huwelijk van de zangeres met actrice Tammy Lynn Michaels.

Een greep uit ons overige nieuws:
Nederlandse zangeres Shary-An zingt lovesong voor vriendin op eerste cd + 2 filmpjes.
Nieuw Nederlandstalig kinderboekje met holebi-thema uit.
Lady Gaga draagt tijdens concert lied op aan 14-jarige homo tiener die zelfmoord pleegde + video.
Historische overwinning voor Amerikaanse homo's en lesbiennes (deel 2).
True Blood actrice was eerst bang van een lesbische relatie.
Eerste biseksueel dier gevonden, diep in de zee...
Drie tieners aangehouden in zelfmoordzaak homo tiener.
Nicky Vankets en vriend gaan trouwen, en willen designer tweeling.
Eerste homohuwelijk in Amerikaans leger is een feit.
Acteur Bram Van Outryve werd uitgescholden en verloor vrienden door homorol in Vlaamse telenovelle.
Tweede zwangere man ter wereld is zeven maand zwanger.
Elton John met man en zoontje op vakantie in St. Tropez + foto's
Chaz Bono's deelname aan Dancing With The Stars is niet schadelijk voor...
Meer nieuws: Klik hier


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 28 September, 2011 en 3607 keer gelezen.