Wereldwijd grote toename onveilige seks onder jongeren.
Eerder kon je al bij ons lezen dat hetero's homo's verslaan op het vlak van onveilige anale seks. Ondertussen blijkt uit Wereldwijd onderzoek dat heteroseksuele jongeren steeds vaker onveilige seks hebben. In landen als Frankrijk en de Verenigde Staten is dat aantal ten opzichte van twee jaar geleden vrijwel verdubbeld. Dat blijkt uit een onderzoek van farmaceuticafabrikant Bayer.

Het onderzoek naar gebruik van voorbehoedmiddelen: ‘Clueless or Clued Up: Your Right to be informed about contraception’ in 26 landen toont aan dat steeds meer heteroseksuele jongeren onveilig vrijen. Sinds 2009 is het aantal seksuele contacten zonder voorbehoedsmiddelen gestegen van 111% in Frankrijk (van19% naar 40%), 39% in de VS (van 38% naar 53%) en 19% in Groot-Brittannië (van 36% naar 43%).

In Frankrijk is het aantal heteroseksuele jongeren dat onveilig vrijt in vergelijking met 2009 zelfs meer dan verdubbeld. In Amerika steeg dit aantal met 40 procent en in Groot-Brittannië met 19 procent. En dit terwijl er in deze landen toch driekwart van de jongeren seksuele voorlichting krijgt. In In Europa geldt dat voor de helft van de jongeren.

In Nederland lopen jaarlijks ruim 100.000 mensen een soa op. Sommige soa’s hebben zeer ernstige gevolgen als ze niet op tijd worden behandeld. De meeste soa’s worden tijdens het onveilig vrijen opgelopen. Vrouwen gaan sneller naar een huisarts wanneer zij denken dat ze een soa hebben. Mannen en jongeren brengen vaker een bezoek aan soa-poli’s.

Meer dan 40 procent van de jongeren in Australië, Mexico en Zweden gaf aan wel eens onveilige seks te hebben gehad. In China en Noorwegen ligt dat percentage op 50 procent en de Thaise jongeren spannen met 62 procent de kroon.

Uit het onderzoek blijkt dat er ook veel onwetendheid is. In Egypte denkt ruim een derde van de heteroseksuele jeugd dat baden of douchen werkt als voorbehoedsmiddel. In Thailand en India denkt een kwart dat je niet zwanger kan raken door tijdens de menstruatie seks te hebben. De onderzoekers maken zich dan ook zorgen over de kwaliteit van seksuele voorlichting onder jongeren. Alleen al in Europa gaf slechts vijftig procent van de jongeren aan seksuele voorlichting op school te hebben gehad. Met andere woorden vijftig procent wordt niet voorgelicht.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 28 September, 2011 en 9045 keer gelezen.