Tom Lanoye schrijft Boekenweekgeschenk.

Tom Lanoye schrijft volgend jaar het Nederlandse Boekenweekgeschenk. En voor het eerst zal het ook in de Vlaamse boekhandel verdeeld worden. Dat maakte de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) zopas bekend.

Jaarlijks duidt de stichting die het Nederlandse boek promoot een schrijver aan die een kort opdrachtwerk schrijft, dat dan tijdens de Boekenweek gratis wordt verspreid via de diverse boekhandels. Dit jaar zal het ook voor het eerst in Vlaanderen worden verdeeld. Wie voor 12,5 euro boeken koopt krijgt er gratis een Lanoye bij.

De Nederlandse Boekenweek loopt van 14 tot 24 maart 2012. In ons landje wordt het boekje weggegevens tijdens de 'Literaire Lente', die net als de boekenweek in maart wordt gehouden.

Lanoye (1958) is een veel bekroond columnist, dichter, romancier, scenarist en theaterauteur. Hij behoort tot de meest gelezen Belgische schrijvers van dit moment. Momenteel is de verfilming van zijn trilogie Het 'Goddelijke Monster' elke zondag op één te bekijken.

Het is sinds 1989 en met Hugo Claus geleden dat nog eens een Vlaams auteur werd gevraagd. Bij zijn aanstelling liet Tom weten dat hij hoopt dat zijn nog te schrijven novelle van 96 pagina's ook in Vlaanderen verdeeld zou worden. En dat wordt volgend jaar dus werkelijkheid.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 04 October, 2011 en 3051 keer gelezen.