Modern Family vanaf NU op de Vlaamse buis. Humo had gesprek met homo acteur/personage.
Modern Family, de Amerikaanse serie die vorige week met maar liefst vijf Emmy's aan de haal ging, waaronder die voor Beste Comedy komt vanaf vandaag ook bij ons op de buis. Weliswaar in de late uurtjes, 23:15 u op 2BE.

Modern Family is een Amerikaanse komische televisieserie uit 2009 van ABC. Het is een sitcom, maar wel eentje die gebruik maakt van de mockumentarystijl, die vol geestige oneliners zit en waarin niet één maar drie gezinnen centraal staan.

De drie gezinnen zijn: een zelfverklaarde hippe papa die helemaal méé denkt te zijn met de jongerencultuur, de opa (Ed O'Neill, Al Bundy uit 'Married... with Children') uit het tweede is getrouwd met een veel jongere Colombiaanse vrouw, en het derde is een homostel dat net een Vietnamees meisje heeft geadopteerd.

Het homokoppel zorgde trouwens voor een kleine rel toen ze elkaar voor het eerst on screen kuste. Op het televisiefestival van Monte Carlo vroeg weekblad Humo aan Jesse Taylor Ferguson - in het echte leven even gay als zijn personage Mitchell - of hij al van de commotie was bekomen.

Jesse Taylor Ferguson "Het toont in elk geval aan dat we niet geringschattend moeten doen over de impact van wat we doen. We mogen niet lichtzinnig omspringen met onze voorbeeldfunctie voor homokoppels, maar in de eerste plaats is onze job: goeie comedy maken. We zijn geen activisten, maar als de kijkers een beetje over homorechten beginnen na te denken: des te beter. Will & Grace' heeft de weg gebaand, 'Glee' deed er een schepje bovenop en wij kunnen nog verder gaan, door Cameron en Mitchell als een doodgewoon koppel voor te stellen. Wij worden nu revolutionair genoemd omdat we zo 'normaal' zijn, maar what can I say: homo's zijn nu eenmaal normaal."

HUMO Cameron en Mitchell hebben zelfs een baby.

Taylor Ferguson "En daardoor kunnen we er sommige kijkers misschien van overtuigen dat de homokoppels in hun eigen omgeving ook kinderen kunnen grootbrengen. En zelfs hele goeie ouders kunnen zijn."

HUMO Stoort het je als jullie stereotiepe homo's genoemd worden?

Taylor Ferguson "Helemaal niet: we maken afleveringen van twintig minuten, dan heb je niet veel tijd om een personage uit te diepen. Sofia Vergara speelt ook een stereotiepe Colombiaanse vrouw, en Ed O'Neill is een typische norse vader - wat het overigens nog moeilijker maakt om hem los te zien van Al Bundy. 't Komt erop aan om mekaar én het publiek binnen die prototypes te blijven verrassen."

HUMO Ik vind het eigenlijk best grappig dat Eric Stonestreet, de gezette acteur van 'CSI' en nu ook 'The Loft' die in 't echt helemaal niet homoseksueel is, de flamboyante nicht Cameron mag spelen, en jij de meer ingetogen Mitchell.

Taylor Ferguson (wappert met de handjes) "En hij doet dat keigoed! In het begin kwam hij mij nog vaak vragen of het niet beledigend was als hij dit of dat deed, maar ik kon alleen maar zeggen: 'You're fine, je bent hilarisch.' En ondertussen ga ik hém advies vragen over homo's. 't Is ver gekomen."

Modern Family - Vanaf donderdag 6 oktober - 23:15 u op 2BE.

Een greep uit ons overige nieuws:
Tom Lanoye schrijft Boekenweekgeschenk.
Chaz Bono, transseksuele zoon van Cher steelt show in Dancing with the stars + filmpje.
Zuid-Afrikaanse politie zoekt seriemoordenaar of homofobe moordenaarsgroep van homo's.
Paul de Leeuw in Polen: 'Jezus was biseksueel' + filmpje, en weldra met nieuwe show terug op Tv.
Tiener van school gestuurd na zelfmoord 14-jarige homo.
De Belgische Holebi Pride Parade is in gevaar.
Stop pedofielen en leer kinderen de ondergoedregel + filmpje.
Melissa Etheridge kreeg 2450e ster op beroemde Hollywood straat.
Nederland heeft problemen met homo's en lesbiennes, Tweede Kamer debat op komst.
Nederlandse zangeres Shary-An zingt lovesong voor vriendin op eerste cd + 2 filmpjes.
Wereldwijd grote toename onveilige seks onder jongeren.
Nieuw Nederlandstalig kinderboekje met holebi-thema uit.
Nieuw vaccin mogelijk heilige graal die van hiv lichte infectie kan maken.
Belgische drievoudige moordenaar en verkrachter willen na 1 jaar huwelijk gaan samen wonen in cel.
Meer nieuws: Klik hierBron: humo.be

Dit bericht is gepost op 06 October, 2011 en 3610 keer gelezen.