Homofotograaf zet hetero mannen in Pin-up poses op kalender + foto's.

Toen de 26-jarige homo fotograaf Rion Sabean aan zijn Men-Ups kalender begon, een parodie op Pin-up modellen uit de jaren vijftig, kon hij niet vermoeden dat hij zoveel positieve reacties zou krijgen.

Pin-up modellen uit de jaren 50. Het waren aantrekkelijke vrouwen in een verleidelijke pose, lippen getuit, borst vooruit en benen geplooid op een manier die zowel zowel na´viteit als seksualiteit uitstraalt. Sabean gooide het over een andere boeg en fotografeerde stoere heteroseksuele mannen in dezelfde Pin-Up poses. Zijn satirische kalender is voor de fotograaf een geslaagde manier geworden om de absurditeit van de vrouwelijke poses uit die tijd in de verf te zetten.

De foto's zijn vrij letterlijke ge´nspireerd op de klassieke pin-up kunstwerken. Sabean zegt dat vooral zijn verlangen om te spelen met het zogezegde verschil tussen de twee seksen belangrijk was. Door de foto's te kreuken gaf de fotograaf een 'oud' effect aan de kalender, waardoor het lijkt alsof die echt uit de jaren vijftig komt. De vrouwelijke pin-ups van vroeger werden voorgesteld als klassieke huisvrouwtjes, maar in de mannenkalender zien we de heren klusjes opknappen met hun stoere gereedschap. Zo probeerde Sabean de stereotiepe verschillen tussen mannen en vrouwen op een humoristische manier over te brengen.

Sabean zegt dat zijn modellen zich alleszins niet schaamden om uitdagende, niet mannelijke poses aan te nemen. Zelf staat de fotograaf ook op de kalender namelijk voor de maand mei. Over de reacties zegt Sabean dat die overwegend positief zijn. De vrouwen houden van de weggenomen focus op zichzelf en mannen zien het vooral de humor. De enige negatieve reacties die binnen komen zijn die van oudere heteroseksuele mannen die zeggen dat ze het concept niet begrijpen. Website van de fotograaf met kalender bekijken? Klik hier

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 09 October, 2011 en 6105 keer gelezen.