Antwerpen: Roemeense gangsters beroofden en mishandelden naast bejaarden ook homo's.
Sinds eind december is voor het Antwerpse assisenhof het proces gestart tegen vier Roemenen. In 2009 pleegden ze vijf gewelddadige overvallen op verschillende bejaarden en op enkele homo's. Gisteren bevroeg de Antwerpse assisenvoorzitter gangsters Andrei Dragoi (23) en Hegedus-Petru Rostas (21) over de overval op een homoman die door hen werd geslagen en beroofd. Het slachtoffer kon nooit geīdentificeerd worden

De feiten speelden zich af tussen 7mei en 1juni 2009. Andrei en Hegedus-Petru pikten de man op in een homobar en namen hem mee naar hotel Madison. Het slachtoffer zou tegen Hegedus-Petru gezegd hebben dat hij 500 euro bij zich had, waarop de beschuldigden beslisten om hem te beroven.

Toen het trio in de hotelkamer was liet Hegedus-Petru zich oraal bevredigen door de man, terwijl zijn vriend Andrei naar het geld zocht. Maar toen die ontdekte dat het slachtoffer slechts 25 euro bij zich had sloegen zijn stoppen door. ‘Ik sloeg en stampte hem op zijn hoofd, in zijn buik en tegen zijn kin, maar zo erg was het niet. Die man was nog in staat om zelf naar zijn auto te gaan en naar huis te rijden.'

De zaak kwam aan het licht doordat Bianca, de zus van Andrei, die toen ook op de hotelkamer was de speurders haar verhaal deed. Ze vertelde dat ze samen met Andrei en Hegedus-Petru wel vaker mannen oppikten in homobars om ze vervolgens te slaan en te beroven. Het zou bijna elke avond gebeurd zijn, maar meestal niet in het hotel. De beschuldigden viseerden homo's omdat ze wisten dat die toch geen aangifte zouden doen. Maar Hegedus-Petru zegt dat Bianca liegt en dat ze gek is en alles verzonnen heeft.

De twee staan samen met Dumitru Ciurar (41) en Stelian Ciurar (36), ook terecht voor zes brutale overvallen op bejaarden, waarvan het bekendste slachtoffer de 95-jarige Anna Tutelaars. De vier beschuldigden worden ook verdacht van bendevorming wat ze ontkennen. Volgens hen maakten ze geen afspraken omtrent de overvallen en het verdelen van de buit. Maar volgens de speurders blijkt uit hun onderzoek het tegendeel. De vier Roemenen, die familie zijn van elkaar riskeren levenslang. Omdat de 73-jarige Christa Van den Eynde aan haar verwondingen bezweek, worden twee van hen zelfs beschuldigd van roofmoord. Het assisenproces is sinds maandag aan zijn derde week begonnen. Volgens gerechtspsychiaters hebben de beschuldigden een gelijkaardig persoonlijkheidsprofiel en is er bij alle vier sprake van een persoonlijkheidsstoornis waarbij de kans op herval groot is.

Een greep uit ons overige nieuws:
Lady Gaga als zangeres en opvolgster Freddie Mercury in Queen.
West-Vlaamse holebi's stellen zich burgerlijke partij na aanval op homo in Oostende.
Tom Lanoye schrijft Boekenweekgeschenk.
Stem meer voor de Belgische Homo Top 100.
Top 20 van 100 meest belangrijke momenten in de holebi sport geschiedenis.
Homofotograaf zet hetero mannen in Pin-up poses op kalender + foto's.
Vader mishandelde jaren lang zoon om hem hetero te maken.
Chaz Bono, transseksuele zoon van Cher steelt show in Dancing with the stars + filmpje.
Stop pedofielen en leer kinderen de ondergoedregel + filmpje.
Paul de Leeuw in Polen: 'Jezus was biseksueel' + filmpje, en weldra met nieuwe show terug op Tv.
Nieuw vaccin mogelijk heilige graal die van hiv lichte infectie kan maken.
De Belgische Holebi Pride Parade is in gevaar.
Tiener van school gestuurd na zelfmoord 14-jarige homo.
Wereldwijd grote toename onveilige seks onder jongeren.
Meer nieuws: Klik hierBron: nieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 10 October, 2011 en 4751 keer gelezen.