Leonardo DiCaprio gaat opnieuw homo spelen in film over beroemdheid.Acteur Leonardo DiCaprio zal weldra een homo gaan spelen. Eerder vertolkte hij de homo's 'Rimbout in Total Eclipse' en 'Hoover in J Edgar'. Zijn nieuwe homorol is die van de Enigma-codebreker Alan Turing (foto rechts) in “The Imitation Game”.

DiCaprio zal de rol van computerexpert en wiskundige Alan Turing (1912-1954) gaan spelen in een film over diens leven. Turing was homo en werd in 1952 veroordeeld omdat hij een seksuele ontmoeting had met een andere man. De Britse staat gaf hem een chemische castratie en verbood Turing om nog aan geheime regeringsopdrachten te werken. Daarop raakte Turing in een depressie waarna hij in 1954 zelfmoord pleegde met een vergiftigde appel. De recent overleden Steve Jobs zou zijn bedrijf de naam 'Apple' gegeven hebben als eerbetoon aan Turing.

Wie was deze Turing? De man werd bekend als een van de codebrekers uit de Tweede Wereldoorlog. Hij wist de Duitse enigma-code te breken met weinig meer dan een papieren schriftje en een potlood. Het was een van de beslissende momenten in de oorlog. Later in de oorlog hielp hij mee een van de eerste computers te bouwen.

Het meest beroemd is zijn na-oorlogse werk. Turing zag hoe computers steeds krachtiger en slimmer werden. Hij dacht na over een punt in de toekomst dat computers wellicht intelligenter zouden zijn dan mensen. Dan zouden ze ook in staat moeten zijn om met mensen te spreken. Om er achter te komen wanneer dat punt was bereikt, bedacht Turing een test, die naar hem zelf werd genoemd. Als je een computer niet meer kunt onderscheiden van een echte mens, dan is de Turing Test geslaagd en hebben computers minstens dezelfde intelligentie als mensen. Recent is dat punt wellicht bereikt.

Een greep uit ons overige nieuws:
Gezocht schrijvende Nederlandse en Belgische lesbiennes.
Boy George boos op Virgin Music Holland en Albert Heijn + 2 filmpjes.
Aantal weggepeste holebi's groeit in Nederland + Tv programma.
Lesbisch koppel onder vuur vanwege transgender kind.
'Star Trek'-acteur komt uit de kast na zelfmoord homo tiener.
Facebook, Twitter en Google doen mee aan Spirit Day voor gepeste holebi-jongeren.
Opnieuw homo tiener die zelfmoord pleegt na pesten op school
Vlaamse holebifoon dreigt te verdwijnen door besparingen. Help hem mee redden voor het te laat is.
Holebi.info stelt Nederlands boek voor: over verblijf in psychiatrie en coming out als lesbi.
Britse regering straft homofobe landen financieel.
De Belgische holebi pride parade is gered.
Coming Out op het werk in de UK & Nederland. Coming Out als biseksueel. Coming Out in Suriname.
Coming Out Dag in Vlaanderen, het verhaal van staatssecretaris Bruno de Lille en meer...
Stem mee voor de Belgische Homo Top 100 - Ook voor hetero's.
Meer nieuws: KLIK HIERBron: metronieuws.nl

Dit bericht is gepost op 19 October, 2011 en 5340 keer gelezen.