Jonge homo geslagen, levend verbrand en aan lantaarnpaal gehangen (Update: reacties van homofoben 25.10).

In Schotland is een 28-jarige homo op brutale wijze vermoord. Hij werd meermaals geslagen, levend in brand gestoken en daarna aan een lantaarnpaal vastgeketend. De politie vermoed dat het om een homofobe daad ging.

Zaterdagochtend rond 5 u trof een voorbijganger het verkoolde en verminkte lichaam van Stuart Walker aan die vastgeketend was aan een lantaarnpaal. Volgens de politie werd Walker voor het laatst gezien rond 2:30 u. Men onderzoekt nu wat er gebeurde tussen dan en 5 uur s'morgens. De politie beschikt over bewakingsbeelden van camera's die in de buurt hangen en hoopt op deze manier de dader(s) te kunnen vatten.

Walker werkte als barman in het Royal Hotel in Cumnock en was openlijk homo. Voorlopig sluit de politie geen enkele piste uit maar houdt er wel rekening mee dat hij het slachtoffer was van een homofobe aanval.

Update van 25 okt
Vandaag liet de politie weten dat Walker voor hij vermoord werd mogelijk ook werd verkracht. Daarnaast zeggen ze dat zijn lichaam niet aan een lataarnpaal was vastgebonden maar dat het slachtoffer op de grond lag voor de paal. De politie sluit nog altijd niet uit dat het om een homofobische daad ging en denkt verder dat het slachtoffer mogelijk zijn dader of daders kende. Daarnaast kwam ook nog het nieuws dat via Twitter enkele homofoben groffe reacties gaven op de dood van Stuart Walker. Het ging er bij tijden erg grof aan toe. Een iemand schreef dat het goed is wat er gebeurde met Stuart en dat dit beter is dan het verspreiden van aids. Een ander persoon schreef dat het zijn verdiende loon was en dat hij zou branden in de hel. Weer een ander iemand schreef dat het tof was dat Stuart is vermoord omdat hij homo is en dat het mensen wel zou leren om geen holebi te zijn. Gelukkig kwamen er meer positieve berichten op de dood van Stuart van mensen die meeleefden met zijn familie en vrienden en mensen die in rouw zijn. Bron: pinknews.


Eerder kon je bij ons lezen:
Zuid-Afrikaanse politie zoekt seriemoordenaar of homofobe moordenaarsgroep van homo's.

Een greep uit ons overige nieuws:
Jongens beschouwen studeren als zwak of homo zijn.
De 11e editie van het HolebiFilmfestival komt er weer aan + volledig programma
Dan Savage daagt Amerikaans presidentskandidaat uit voor potje seks om te bewijzen...
Vlaamse holebifoon dreigt te verdwijnen door besparingen. Help hem mee redden voor het te laat is.
Gerard Joling ontmoet Boy George in Amsterdam.
Lesbisch koppel onder vuur vanwege transgender kind.
Aantal weggepeste holebi's groeit in Nederland + Tv programma.
'Star Trek'-acteur komt uit de kast na zelfmoord homo tiener.
Acht hardnekkige misverstanden over SOA's
Leonardo DiCaprio gaat opnieuw homo spelen in film over beroemdheid.
Holebi.info stelt Nederlands boek voor: over verblijf in psychiatrie en coming out als lesbi.
De Belgische holebi pride parade is gered.
Meer nieuws: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 24 October, 2011 en 3150 keer gelezen.