Britse transseksuele lesbiennes in het huwelijksbootje gestapt.

In Manchester is zopas een bijzonder koppel in het huwelijksbootje gestapt. Het ging om transseksuele lesbiennes. In de kerk konden ze als vrouwen met elkaar trouwen, op het stadhuis moest één van hen de rol van bruidegom vertolken.

Jenny-Anne Bishop (65), werd geboren als Paul en Elen Heart (68) werd geboren als Alan. In 2004 waren ze nog een homokoppel. Later woonden ze zes jaar samen als transseksuele lesbiennes. Beiden zijn gescheiden en hebben samen vijf kinderen.

Vorig jaar onderging Jenny-Anne een volledige sekseoperatie, ondertussen zijn die reeks operaties achter de rug. Jenny-Anne was destijds vader van twee kinderen en inmiddels gepensioneerd verkoopsmanager. In januari onderging ze nog een borstvergroting en een facelift om een vrouwelijker gezicht te krijgen. Jenny-Anne was 31 jaar getrouwd en scheidde in 2000. Ellen, gepensioneerd grafisch ontwerpster neemt kruiden om er vrouwelijker uit te zien. Ellen was destijds vader van drie kinderen en al twee keer eerder getrouwd.

In de kerk werden de twee 'vrouw en vrouw' verklaard, op het stadhuis moest Elen als man optreden en werden ze 'man en vrouw' verklaard. De twee ontmoeten elkaar in 2004 en evolueerde ze van een homokoppel naar een lesbisch koppel. Samen baten ze een opvangtehuis uit voor transseksuelen en geven ze cursussen 'transseksualiteit begrijpen' aan ambtenaren en agenten.

Het koppel werd op één dag 'man en vrouw' én 'vrouw en vrouw'. Jenny-Anne verwoorde het als volgt: "Voor de wet zijn we geëvolueerd van een homokoppel naar een lesbisch koppel om uiteindelijk erkend te worden als heterokoppel dat mag trouwen. Maar in de grond zijn we twee mensen die elkaar graag zien en die relatie ook openbaar willen vieren".

Een greep uit ons overige nieuws:
Einde Dancing with the Stars voor transseksuele zoon van Cher, Chaz beledigd door jury.
Lesbisch koppel onder vuur vanwege transgender kind.
Beroemde modeontwerpster gaat scheiden van man voor vrouw.
Dan Savage daagt Amerikaans presidentskandidaat uit voor potje seks om te bewijzen...
Help de Vlaamse holebifoon dreigt te verdwijnen door besparingen, steun voor het te laat is, holebi's hebben je hulp nodig.
Gerard Joling ontmoet Boy George in Amsterdam.
Nieuw vaccin mogelijk heilige graal die van hiv lichte infectie kan maken.
Britse regering straft homofobe landen financieel.
Coming Out op het werk in de UK & Nederland. Coming Out als biseksueel. Coming Out in Suriname.
60 procent heteroseksuele vrouwen is van nature biseksueel.
Holebi.info stelt Nederlands boek voor: over verblijf in psychiatrie en coming out als lesbi.
Meer nieuws: KLIK HIERholebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 27 October, 2011 en 3417 keer gelezen.