Homo met schrijnend verhaal krijgt asiel in Belgie
Voor zo ver men weet is Gamini (schuilnaam) de allereerste Sri Lankees die in ons land asiel heeft gekregen op basis van zijn seksuele geaardheid. De jonge homo deed in eigen land heel wat traumatische ervaringen op.

Gamini werd in eigen land gediscrimineerd, lastig gevallen, verkracht en door een politieman bedreigd met de dood. Het begon toen Gamini tien jaar oud was en werd verkracht door een man. De mensen in zijn dorp gaven Gamini de schuld van de verkrachting, die hij volgens hen had uitgelokt met zijn meisjesachtige uiterlijk. Later werd Gamini op school ook vaak gepest omwille van zijn meisjesachtige stem.

Toen hij ouder werd verloor hij twee keer zijn werk omdat hij er t vrouwelijk uitzag en collega's begonnen hem te pesten en discrimineren toen ze ontdekte dat hij homo was. Toen Gamini een relatie had met een andere man, werd die relatie ontdekt door een politieman. De agent bedreigde Gamini met de dood, informeerde zijn familie en zorgde ervoor dat de man op straat werd gezet. Ook toen Gamini in het buitenland werk vond, werd hij nog telefonisch bedreigd. Jammer genoeg is het verhaal van Gamini niet uitzonderlijk en maken homo's in Sri Lanka gelijkaardige situaties mee.

Extra: asiel aanvragen op basis van vervolging omwille van de seksuele geaardheid is in vele landen erg moeilijk en vele aanvragen worden afgekeurd omdat men niet kan bewijzen homo of lesbisch te zijn. Sommige landen voerden een test in om te kijken of iemand homo is of niet. Vorig jaar kreeg Tsjechi bakken kritiek omdat bleek dat ze asielzoekers die beweerden homoseksueel te zijn naar heteroseksuele porno lieten kijken terwijl ze aangesloten waren aan een machine die de bloedtoevoer naar hun penis mat. Ondertussen worden de zogenaamde penistesten niet meer gebruikt. Ook in ons landje gaat er nog veel fout. Zo gaat men er bijvoorbeeld teveel van uit dat een homo asielzoeker weet waar de homobars in zijn land zijn terwijl ze in een land wonen waar homoseksualiteit strafbaar is. Of men gaat er vanuit dat alle homo's zich al ontplooit hebben eens ze in ons landje zijn aangekomen. Met andere woorden er is nog veel werk aan de winkel, maar gelukkig zijn er toch al vele asiel aanvragen goedgekeurd op basis van vervolging omwille van de seksuele geaardheid, zodat deze vele homo's en lesbiennes niet langer moeten vrezen voor hun leven.

Eerder kon je bij ons lezen:
Asielzoeker was voor Vlaamse Commissaris-generaal geen homo, voor Franstaligen wl.

Een greep uit ons overige nieuws:
Britse regering straft homofobe landen financieel.
De Vlaamse Homo Top 100 en de nummer 1 is..
Beroemde modeontwerpster gaat scheiden van man voor vrouw.
Het Belgische Pink Screens (Holebi) Filmfestival komt er aan + programma
De 11e editie van het HolebiFilmfestival komt er weer aan + volledig programma
Vlaamse oudere holebi's kruipen terug in de kast, uit angst en eenzaamheid.
Britse transseksuele lesbiennes in het huwelijksbootje gestapt.
Jongens beschouwen studeren als zwak of homo zijn.
Dan Savage daagt Amerikaans presidentskandidaat uit voor potje seks om te bewijzen...
60 procent heteroseksuele vrouwen is van nature biseksueel.
Acht hardnekkige misverstanden over SOA's
Meer nieuws: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 31 October, 2011 en 3903 keer gelezen.