4000 jaar holebi en transgender geschiedenis op Nederlandse website.Gisteren werd de Nederlandse website homogeschiedenis gelanceerd. Daarop toegankelijke informatie over 4000 jaar geschiedenis van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).

De website werd gelanceerd door het Gay-Straight Alliance-scholierennetwerk van COC (holebifederatie) Nederland. Op de site is informatie te vinden over een keur aan onderwerpen dat gerelateerd is aan homoseksualiteit en transgenders. Bijvoorbeeld over popsterren die holebi of transgender zijn. Over homoseksualiteit en godsdienst en over de manier waarop homoseksuelen zich in verschillende culturen verenigden tot de huidige emancipatiebewegingen: van Sodom en Gomorra tot Lady Gaga. Kortom een boeiende website voor iedereen.

Met de website wil COC’s Gay-Straight Alliance netwerk leerlingen aanmoedigen om LHBT-geschiedenis te gebruiken in hun schoolwerkstukken en presentaties. Ook ondersteunt de website docenten die het onderwerp in de les willen bespreken. Volgens Geert-Jan Edelenbosch - projectleider Jongeren en Onderwijs van COC Nederland - is aandacht voor homoseksualiteit en transgenders op school hard nodig.‘De helft van alle leerlingen vindt hun school niet veilig genoeg voor LHBT’s om uit de kast te komen. Scholen besteden zelf nauwelijks aandacht aan homoseksualiteit terwijl 81 procent van de leerlingen denkt dat voorlichting zou bijdragen aan meer tolerantie. Met deze site geven we jongeren en docenten informatie om het onderwerp zélf bespreekbaar te maken. We kiezen bewust niet voor een wetenschappelijke invalshoek, maar voor een toegankelijke afspiegeling van wat er op het gebied van homoseksualiteit en transgenders te vinden is op internet en in bibliotheken’, aldus projectmedewerker Gerrit Jan Wielinga. ‘We zijn daarbij ook de speelse en humoristische kant van het onderwerp niet uit het oog verloren’.

Homogeschiedenis.nl is een initiatief van het Gay-Straight Alliance (GSA) netwerk van COC Nederland. Dat bestaat uit clubjes van hetero- en LHBT-leerlingen en docenten (GSA’s) die willen dat hun school veilig is voor iedereen. Of je nu homo, hetero, lesbo, bi, transgender of in dubio bent. In Nederland zijn er zo’n 150 scholen met een GSA. Het GSA Netwerk wordt ondersteund door COC Nederland. Website bezoeken: KLIK HIER opgelet bij site problemen, bv foute weergave neem contact op met de webmasters van de site via de link contact.holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 03 November, 2011 en 5132 keer gelezen.