Ex-Gay leiders hebben eindelijk het licht gezien.


Voormalig ex-gay leiders hebben sinds kort het licht gezien. Na jaren te hebben gepredikt dat je van een homo of lesbienne kan veranderen in een hetero, zijn sommige van hen er eindelijk achter gekomen dat dit niet kan.

Op verschillende plaatsen in de wereld bestaan er groepen van zogenaamde ex-holebi's. Dat zijn mensen die een therapie volgden om van seksuele geaardheid te veranderen. Deze therapieŽn worden voornamelijk georganiseerd door religieuzen. In de Verenigde Staten bestaan er ex-gay organisaties die deze therapieŽn ondergingen en organiseren. Ze prediken heteroseksualiteit als dť norm.

Al jaren oordelen tal van psychiaters en wetenschappers dat het volgen van een wordt hetero therapie schadelijk is voor de geestelijke gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de deelnemers na de therapie depressief wordt en zelfs zelfmoord neigingen heeft. Dat komt omdat seksuele geaardheid aangeboren is, en dus iets wat je niet met therapie of een pilletje kan veranderen.

De voormalige ex-gay leiders zijn zelf tot de ontdekking gekomen dat je seksuele geaardheid niet kan veranderen. Exodus, de grootste internationale ex-gay organisatie deed een studie waaruit bleek dat de meerderheid van de deelnemers aan de therapie niet was genezen van zijn homoseksuele gevoelens. Exodus kondigt al jaren aan om je holebiseksuele gevoelens te negeren en je heteroseksueel te gedragen. Maar nu zegt Alan Chambers van Exodus dat seksualiteit gecompliceerd is en dat hij nu voorzichtig is in het sterk suggereren dat je kan veranderen van seksuele geaardheid.

Een andere ex-gay groep is The Sight Ministry die prediken dat God wil dat mensen heteroseksueel zijn. Zij zeggen nu dat ze mensen niet kunnen genezen van homoseksualiteit. Peter Toscano die 17 jaar de ex-gay groep leidde zegt dat hij denkt dat christenen zullen evolueren in hoe ze denken over homo's en lesbiennes. Net zoals ze dat ooit deden betreffende hun geloof over slavernij en scheidingen. De Bijbel is niet veranderd. Maar wel de manier waarop we hem gaan interpreteren.

Sergio Viula, een Braziliaans voormalig ex-gay leider is nu tegen therapieŽn om de seksuele geaardheid te veranderen. En zegt nu dat ex-gay's niet bestaan en dat de therapie niets anders is dan een hersenspoeling en een vorm van geweld. Meer info over de ex-gay organisaties via Wikipedia Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Nieuwe therapie om homo's te genezen en hetero te maken.
Vader mishandelde jaren lang zoon om hem hetero te maken.

Een greep uit ons overige nieuws:
Na homo's krijgen ook hetero's app voor ongebonden seks relaties.
Gezocht Vlaamse holebi's en hetero's met holebi ervaring, leuke prijzen te winnen...
Lesbienne mag geen bloed geven in land waar dat wťl mag.
Andrť van Duin krijgt eigen tentoonstelling.
Nieuw: nagellak voor ťchte mannen.
Vlaamse Kristof Goffin trouwt Braziliaans vakantie vriendje.
4000 jaar holebi en transgender geschiedenis op Nederlandse website.
Lady Gaga zet zich in voor (holebi) jongeren en werkt mee aan wereldrecord.
Jongens beschouwen studeren als zwak of homo zijn.
Homo zwaar aangepakt door homofoben in Kortrijk.
Einde Dancing with the Stars voor transseksuele zoon van Cher, Chaz beledigd door jury.
De nieuwe ZiZo (Vlaams holebi-zine) is weer uit...
Aantal weggepeste holebi's groeit in Nederland + Tv programma.holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 05 November, 2011 en 3609 keer gelezen.