Van orgasmen leeft men langer, dus hoe meer seks hoe beter.


Veilige goede seks vindt iedereen fijn. Maar wist je dat fantastische seks ook een bijdrage kan leveren aan je levensverwachting? Door het hebben van regelmatige seks kan je gemiddeld acht jaar toevoegen aan je leven.

Hoe meer seks je bedrijft hoe beter. Want door regelmatige seks verbetert de gezondheid van je hart, je hersenen, je hormoonspiegels en het is goed voor je immuunsysteem. Met andere woorden, seks is niet langer enkel maar plezierig maar ook goed voor de gezondheid.

Toch is het niet de hoeveelheid seks die een positieve invloed heeft op je levensverwachting maar wel de kwaliteit van de seks. Uit onderzoek blijkt dat een krachtig orgasme gelijk staat aan een dosis Valium, een medicijn dat stress verlaagt, waardoor je een ontspannen gevoel krijgt. Een orgasme zorgt bovendien ook voor extra aanmaak van infectiebestrijdende cellen. Ook knuffelen is gezond. Het zorgt er voor dat het hormoon oxytocine wordt aangemaakt. Dit hormoon zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor chronische ziektes en depressies. Hierdoor leef je langer!

Voor goede seks moet je in de stemming zijn. Bepaalde stoffen in onze hersenen, zoals dopamine en acetylcholine, zorgen ervoor dat je meer verlangt naar seks. Maar die verlaging kan je zelf aanvullen door bepaald voedsel te eten. Zo zijn onder andere zwarte peper, gember, pepermunt, bananen, basilicum en chocolade middeltjes om de sekslust op te wekken. En wist je dat seks je net als trainen fit houdt en het verouderingsproces vertraagt? Seks verhoogt de bloedsomloop, de stofwisseling en je verbrandt veel calorieën. Daarnaast is het ook goed voor je botten, vooral die van vrouwen hebben er baat bij. Vrouwen die wekelijks seks hebben, hebben twee keer zoveel botbeschermend oestrogeen, als vrouwen die geen seks hebben. En laat het nu juist bij vrouwen zijn dat er veel botontkalking bestaat op latere leeftijd. Goede seks is dus gezond en doet je levensverwachting stijgen. Wil je zoveel mogelijk profiteren van de voordelen, dan zal je dus zoveel mogelijk seks moeten hebben. Kortom: hoe meer seks, hoe beter! Maar denk erom: doe het wel veilig.

Eerder kon je bij ons lezen:
De 20 leukste seksweetjes op een rijtje.
Wereldwijd grote toename onveilige seks onder jongeren.

Een greep uit ons overige nieuws:
Na homo's krijgen ook hetero's app voor ongebonden seks relaties.
60 procent heteroseksuele vrouwen is van nature biseksueel.
4000 jaar holebi en transgender geschiedenis op Nederlandse website.
André van Duin krijgt eigen tentoonstelling.
Nieuw: nagellak voor échte mannen.
Britse transseksuele lesbiennes in het huwelijksbootje gestapt.
Jongens beschouwen studeren als zwak of homo zijn.
Einde Dancing with the Stars voor transseksuele zoon van Cher, Chaz beledigd door jury.
Acht hardnekkige misverstanden over SOA's
Aartsbisschop Léonard niet vervolgd wegens homofobe uitspraken.Bron: vrouwonline.nl

Dit bericht is gepost op 07 November, 2011 en 4127 keer gelezen.