Frans satirisch blad brengt nu homo Mohammed: 'Liefde is sterker dan haat'.
De Franse satirische krant Hebdo heeft het aangedurfd om een cartoon te publiceren waarin een islamitische man een tekenaar van Charlie Hebdo vol op de mond zoent. De tekst erboven: ‘Liefde is sterker dan haat’.

Vorige week kondigde het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo aan dat de profeet Mohammed eenmalig zou optreden als gasthoofdredacteur. Daarop volgde een aanslag op de redactieburelen, haalde het hostingsbedrijf de website offline na dreigementen en was er dit weekend een solidariteitsbetoging.

De Amerikaanse gossip site Gawker noemt de kussende figuur op Hebdo's voorpagina een homo Mohammed. In 2006 lag de krant onder vuur nadat ze de Deense cartoons van de profeet Mohammed overnamen. Een Franse rechtbank verwierp toen een klacht van haatzaaierij.

De Turkse hakkers organisatie Akincilar nam een tijdje de website van Hebdo over en liet een boodschap achter die luidde: 'Jullie blijven de Islamitische profeet beledigen met afschuwelijke cartoons met het excuus van vrijheid van meningsuiting. Maar Gods wraak zal tot jullie komen. En wij zullen jullie vloek zijn in de Cyber World.

Na de aanslag op de Franse redactieburelen werd ook de Belgische webhost met de dood bedreigd. Bij Bluevision, de Brusselse webshost van het magazine liepen recent meerdere doodsbedreigingen binnen. De politie onderzoekt de zaak en zorgt voor extra beveiliging". Ook verschillende medewerkers van Charlie Hebdo staan momenteel onder politiebewaking.

Een greep uit ons overige nieuws:
De nieuwe ZiZo (Vlaams holebi-zine) is weer uit...
Van orgasmen leeft men langer, dus hoe meer seks hoe beter.
Ex-Gay leiders hebben eindelijk het licht gezien.
Zangeres Lady Gaga wint vier Music Awards en heeft 60 miljoen fans.
Bijna helft scholieren (meisjes & jongens) last van seksuele intimidatie.
André van Duin krijgt eigen tentoonstelling.
4000 jaar holebi en transgender geschiedenis op Nederlandse website.
Dan Savage daagt Amerikaans presidentskandidaat uit voor potje seks om te bewijzen...
Lady Gaga zet zich in voor (holebi) jongeren en werkte mee aan wereldrecord.
Vlaamse Kristof Goffin trouwt Braziliaans vakantie vriendje.
Lesbienne mag geen bloed geven in land waar dat wél mag.
Nieuw: nagellak voor échte mannen.holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 08 November, 2011 en 6623 keer gelezen.