Onderzoek - Biseksuele meisjes en vrouwen zijn meer depressief.


Uit een nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat biseksuele vrouwen meer last hebben van depressies en binge drinking dan biseksuele mannen. Daarnaast komen er ook meer depressies en alcohol misbruik voor bij biseksuele tieners, en dit zowel bij jongens als bij meisjes.

Uit het onderzoek zou ook blijken dat vrouwen die zichzelf omschrijven als heteroseksueel of lesbisch minder last hebben van depressies dan vrouwen die zichzelf omschrijven als biseksueel, die zich bovendien ook omschrijven als onzichtbaar.

De George Mason University keek voor dit onderzoek naar seksuele identiteit, gedrag en aantrekkingskracht. Deze werden vervolgens vergeleken met gezondheids klachten. De onderzoekers zeggen niet zeker te zijn over de oorzaak waarom er meer gezondheids problemen zijn bij biseksuele meisjes dan bij biseksuele jongens.

Volgens onderzoekster Lisa Lindley zou het te kunnen maken hebben met het feit dat men tegen biseksuele zegt dat ze moeten kiezen tussen een man of een vrouw. Ook krijgen biseksuelen vaak te horen dat ze verward zijn. Volgens Lindley leven mensen teveel naar of je bent hetero of je bent gay (homo/lesbisch) en is er nog veel onbegrip voor mensen die biseksueel zijn. De resultaten van dit onderzoek werden gepubliceerd in de American Journal of Public Health.holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 09 November, 2011 en 3773 keer gelezen.