Alles wat je wil en moet weten over seks (hetero & holebi).
Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid heeft er een nieuwe website bij die zich richt op volwassenen die info zoeken rond seksuele gezondheid.

Seksualiteit.be is de nieuwste telg in het digitale aanbod van Sensoa. Voor 15 tot 25-jarigen lanceerde Sensoa al drie jaar geleden het succesvolle Allesoverseks.be. Homomannen kunnen dan weer terecht bij Mannenseks.be.
Volwassenen op zoek naar informatie over seksuele gezondheid moesten tot voor kort een beroep doen op Sensoa.be. Die site, voor verschillende doelgroepen, beantwoordde niet langer aan de hedendaagse noden. Daarom werd de nieuwe site Seksualiteit.be ontwikkeld. Sensoa.be blijft behouden, maar dan als pure organisatiesite. Voor de toekomst staan ook nieuwe sites op het programma voor mensen met hiv en voor professionals die met jongeren werken rond relationele en seksuele vorming.

De nieuwe website werd gelanceerd om beter te kunnen inspelen op de nood van volwassenen aan informatie over soa's en hiv, anticonceptie en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast wil de site ook ouders helpen hun kinderen seksueel en relationeel voor te lichten en op te voeden. Zo wil Sensoa, als Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, de seksuele gezondheid in Vlaanderen bevorderen. De site zal nog verder aangroeien met informatie over seksuele beleving. Samen met de lancering van de site, wordt de dienstverlening van de Veilig Vrijenlijn stopgezet. Die kampte al jaren met een teruglopend aantal bellers.

Seksuele gezondheid is meer dan het voorkomen van ongeplande zwangerschap, seksueel grensoverschrijdend gedrag, soa's of hiv en de afwezigheid van ziekte. Seksuele gezondheid promoten betekent ook aandacht hebben voor de plezierige, aangename kanten van seksualiteit. Dat vertaalt zich in een positieve, respectvolle benadering van seksualiteit en seksuele relaties. Voor Sensoa is seksuele gezondheid bovendien verbonden met de promotie en bescherming van de seksuele rechten. Wij vinden dat seksuele rechten moeten worden gerespecteerd, beschermd en gerealiseerd, zodat iedereen zijn of haar seksualiteit zonder dwang, discriminatie en geweld kan beleven.

Websites:
- Sensoa: KLIK HIER
- Seksualiteit.be KLIK HIER
- AllesOverSeks.be KLIK HIER
- Mannenseks.be (homosite) KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 11 November, 2011 en 3247 keer gelezen.