Benetton brengt campagne met mannelijke elkaar kussende wereldleiders + foto's.


Benetton, wie kent het Italiaanse merk niet dat vooral bekend staat om zijn vaak schokkende foto's met daaronder de tekst United Colors of Benetton. Gisteren lanceerde het merk de foto van zijn nieuwe campagne waarop twee bekende mannen elkaar kussen. Gek genoeg verdween na protest de paus foto uit de collectie.

Er zijn verschillende versies van de nieuwe Unhate campagne. Zo is er een foto met een kussende president Obama en de Chinese leider Hu Jintao. Eentje van president Obama die kust met de Venezolaanse president Hugo Chávez. Een met een kussende Israelische minister Benjamin Netanyahu en de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Een foto met daarop de kussende Noord Koreaanse leider Kim jong-ii en Lee myung-bak, president van Zuid Korea. Maar ook eentje van een kussende Angela Merkel (Duitsland) met de Franse president Nicolas Sarkozy.

1 foto werd gek genoeg uit de campagne gehaald. Het ging om een foto van de paus die kust met de sjeik en imam van de Azhar-moskee Al-Azhar-moskee Mohamed Ahmed el-Tayeb. Het Vaticaan reageerde woedend op de foto's en sprak van een 'grove belediging' van kerkvorst Benedictus XVI.

De Unhate campagne is door Bennetton opgericht om een vuist te maken tegen de wereldwijde heersende haatcultuur. Het Italiaanse modemerk wil wereldleiders en de wereldbevolking uitnodigen om een eind te maken aan de haatcultuur en richtte daartoe de Unhate Foundation op. Benetton hoopt met de campagne de samenwerking tussen verschillende volkeren, godsdiensten en culturen te bevorderen en promoot de boodschap: don't hate, Unhate. Meer info over de campagne: KLIK HIERholebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 17 November, 2011 en 5602 keer gelezen.