Presentator Peter van der Vorst ergert zich aan schelden op homo's.De Nederlandse tv-presentator Peter van der Vorst wordt 'pissig' wanneer mensen zich negatief uiten over homo's. Volgens hem worden homo's nog steeds als abnormaal gezien.

"Vooral van 'vieze homo' of dat soort teksten word ik pissig", zegt Van der Vorst in een interview in het weekblad Nieuwe Revu. Het valt hem op dat vaak keurige accountants met kinderen ongenuanceerd schelden op homo's. "Die mannen geven lekker het goede voorbeeld. Desnoods zet ik hun bedrijfsnaam op Twitter, want ik trek dat heel slecht."

De presentator voegt toe dat het uitschelden op straat over het algemeen wel mee valt. "Twee jaar geleden hoorde ik opeens 'hé vieze homo' uit een bestelbusje komen. Ik trok de deur van die bus open en zei: 'Wie zei dat?' Die gasten schrokken enorm en murmelden wat excuses."

Homo-emancipatie is en blijft belangrijk voor Peter. “Bij Knevel & Van den Brink aan tafel vertelde theologe Jacobine Geel vol trots over een convenant van de kerk tégen homogeweld. Toen werd ik boos. Waarom worden we nog steeds weggezet als een aparte bevolkingsgroep?” Dat ambtenaren nog steeds mogen weigeren om homo’s te trouwen, vindt Peter dan ook triest. “Straks krijg ik geen bouwvergunning omdat ik homo ben.” Maar ondertussen heeft een meerderheid in de tweede Kamer beslist dat er een einde komt aan de weigerambtenaren.

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 18 November, 2011 en 5672 keer gelezen.