Burgemeester vreest dat mineraal in water inwoners holebi maakt.De burgemeester van een klein dorpje uit Peru is bezorgd over mineralen in het water die er volgens hem kunnen voor zorgen dat mensen homo of lesbisch worden.

José Benitez, burgemeester van Huarmey, een kustplaatsje in de regio Ancash in Peru uitte zijn bezorgdheid tijdens een locaal project dat toegang geeft tot water. Huarmey staat bekend om zijn garnalen en lange kustlijnen. Benitez zegt bezorgd te zijn over de grote aanwezigheid van het mineraal strontium in het leidingwater.

Volgens de burgemeester vermindert het mineraal mannelijke hormonen en zorgt het voor meer homoseksualiteit onder de bevolking. Het water komt van Tabalosos, een dorpje waarvan een televisiestation uit Lima in 2000 beweerde dat er ruim 14.000 homo's woonden. Volgens de burgemeester van Tabalosos hebben de jongeren uit zijn dorp daarom een laag zelfbeeld.

Volgens dokter Robert Castro Rodriguez, van het farmaceutische bedrijf uit Lima is het mogelijk dat het mineraal strontium botkanker, bloedarmoede en cardiovasculaire problemen veroorzaakt ,maar een link met homoseksualiteit is nog niet bewezen.

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 23 November, 2011 en 3051 keer gelezen.