900 transseksuelen in Nederland waaronder veel allochtonen.

Uit onderzoek van het Nederlands Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er in 2009 negenhonderd transseksuelen waren in Nederland. Daarvan is 62% geboren als man en 38% als vrouw.

De meeste Nederlandse transseksuelen zijn autochtonen van middelbare leeftijd. Twee derde van hen is ongehuwd en zestien procent gescheiden. Transvrouwen zijn vaker gescheiden dan transmannen. Zij wonen daardoor vaker alleen dan normaal het geval is onder Nederlanders tussen de 15 en 65 jaar.

Opvallend is dat er meer allochtone transseksuelen zijn dan het aandeel allochtonen in de potentiële beroepsbevolking. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat de medische voorzieningen in Nederland beter zijn dan in veel andere landen, waardoor meer allochtonen naar Nederland komen voor het wijzigen van hun geslacht.

Verder blijkt dat de meeste transseksuelen in stedelijke gebieden wonen. Een kwart van hen woont in één van de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht). Hoewel ruim veertig procent van de transseksuelen een hoog opleidingsniveau heeft, leeft bijna driekwart van hen met een laag besteedbaar huishoudinkomen. Dit komt vooral omdat ruim de helft van hen alleen woont en eenderde als belangrijkse inkomensbron een uitkering heeft. Ter vergelijking met de potentiële beroepsbevolking: een kwart van de potentiële beroepsbevolking is hoog opgeleid en 40 procent heeft een laag inkomen. Dit komt onder meer doordat slechts één op de vijf alleen woont en één op de tien een uitkering als belangrijkste inkomensbron ontvangt.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
EERSTE ZWANGERE MAN TER WERELD MET DRIE KINDEREN: 'WIJ LEVEN ALS EEN NORMAAL GEZIN' + foto's.
AUSTRALISCHE 10 JARIGE MAG MEISJE WORDEN, OOK VAN ZIJN TWEELINGBROERTJE.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
20 NOVEMBER WERELD TRANSGENDER GEDENKDAG + LIJST VERMOORDEN.
ELTON JOHN KOMT MET EIGEN BRILLEN COLLECTIE.
VAN ORGASMEN LEEFT MEN LANGER - DUS HOE MEER SEKS HOE BETER.
VOORLICHTING OVER HOLEBI'S VERPLICHT OP NEDERLANDSE SCHOLEN
OOK IN DE DIERENWERELD KOMEN TRAVESTIETEN VOOR.

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 28 November, 2011 en 3368 keer gelezen.