Europese Commissie keurt patientvriendelijke Aids pill goed.
Vandaag heeft de Europese Commissie groen licht gegeven aan de introductie van een nieuwe aidsremmer. Het grote voordeel van het nieuwe medicijn is dat de patiŽnt nu nog maar 1 pil per dag moet slikken.

Het nieuwe middel Eviplera zal beschikbaar zijn in alle 27 lidstaten van de EU. Het werd ontwikkeld door farmaceut Gilead. Aids-deskundigen verwelkomen de nieuwe remmer en wijzen op het feit dat Eviplera een belangrijk nieuw wapen is in de strijd tegen hiv.

Omdat men nu nog maar 1 tablet per dag moet innemen kan het de medicijntrouw bij patiŽnten verhogen en op die manier bijdragen aan een laag virusgehalte in het lichaam. Daardoor verbeteren de levensvooruitzichten en daalt het risico van nieuwe besmettingen.

Extra:
Eviplera combineert Gileads Truvada, een vaste dosiscombinatie van de twee nucleoside reversetranscriptaseremmers emtricitabine 200 mg en tenofovirdisoproxil 245 mg, en Tibotec Pharmaceuticalsí rilpivirine 25 mg, op de markt gebracht door Janssen-Cilag International N.V. als Edurant.

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 29 November, 2011 en 3279 keer gelezen.