Brusselse holebi-gemeenschap betreurt steekpartij homofobe klant na zware homofobie.De Brusselse holebi-gemeenschap betreurt dat het zondagavond in bar Fontainas tot een steekpartij is gekomen waarbij een man levensgevaarlijk gewond raakte. Dat laten de verenigingen Regenbooghuis en Syndigay weten in een persbericht.

Volgens de holebi-gemeenschap maakte de gewonde man zich samen met een vriend schuldig aan homofobe en lesbofobe opmerkingen tegen het personeel en de andere aanwezigen. De holebi-gemeenschap klaagt 'het zoveelste geval van homofoob geweld in Brussel' aan. De holebi-gemeenschap betreurt dat het zover is moeten komen. 'Maar de omvang van dit gebeuren verbaast ons niet. De gay-bars in Brussel worden de laatste maanden meer en meer geconfronteerd met homofobe agressie. Ondanks alle vorige acties is er weinig veranderd. Dit is het zoveelste bewijs van de lakse houding van de stad Brussel. De holebi- en transgemeenschap wacht op een krachtig signaal van de burgemeester en concrete initiatieven van de politie.' Ook de vereniging 'Outrage', die opkomt tegen homofoob geweld, veegt in een open brief op haar facebookpagina de Brusselse burgemeester Freddy Thielemans de mantel uit omdat hij te weinig doet tegen homofoob geweld.

Klacht:
Het personeel van de Brusselse holebi-bar Fontainas, heeft inmiddels besloten klacht neerleggen tegen de gewonde klant en zijn kompaan. Toch hoopt het personeel dat het tot strafbemiddeling kan komen. Dat laat de advocaat van de kelner en van het barpersoneel, meester Christophe Marchand, weten. Volgens het personeel van de Fontainas en hun advocaat handelde de 23-jarige kelner uit wettige verdediging, nadat de klant en diens kompaan het personeel hadden aangevallen en hem neerstak. Desondanks hoopt het personeel dat de gemoederen kunnen bedaren en dat het met de twee aanvallers tot een strafbemiddeling kan komen. Dat wil zeggen dat beide partijen rechtstreeks of onrechtstreeks een gesprek aangaan. Zo'n bemiddeling is echter geen vervanging van een rechtszaak.

De feiten:
In de loop van de avond zijn een tweetal veertigers de zaak binnengestapt en waren ze onmiddellijk agressief', zegt meester Marchand. 'Nadat ze een dienster, die haar dagtaak beŽindigd had, seksueel aangevallen hadden, hebben ze de rest van de aanwezigen de schrik op het lijf gejaagd door hun extreem gewelddadig optreden. Daarbij gingen ze twee kelners te lijf terwijl ze die overlaadden met homofobe scheldwoorden.' De twee kelners vluchtten de zaak uit en probeerden de politie te verwittigen. 'Ondertussen ging ťťn van de agressieve veertigers achter de bar en ging hij een kelner te lijf die de politie probeerde te bellen', gaat meester Marchand verder. 'Een andere kelner probeerde tussenbeide te komen maar kreeg een hoop klappen. Het medisch attest heeft het over blauwe plekken en sporen van wurging.' Het is die kelner die dan een mes zou genomen hebben en zijn aanvaller zou gestoken hebben. 'De aanvaller ging vervolgens op de vlucht met zijn kompaan en ging naar een ziekenhuis in de buurt. Daar trof de politie hem aan.'

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
HOMO ZWAAR AANGEPAKT DOOR HOMOFOBEN IN KORTRIJK.
HOMO IN ELKAAR GESLAGEN - GEWELD TEGEN HOLEBI'S STEEDS GRIMMIGER IN GENT.
WEST VLAAMSE HOLEBI'S STELLEN ZICH BURGERLIJKE PARTIJ NA AANVAL OP HOMO IN OOSTENDE.
BRUSSELS BURGEMEESTER WIL STRENGER OPTREDEN TEGEN HOLEBI HAAT.
LESBISCH KOPPEL BRUTAAL AANGEVALLEN IN BRUSSEL.
JONGE HOMO DIE WERD AANGEVALLEN IN BRUSSEL SPREEKT IN HUMO.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
EUROPESE COMMISSIE KEURT PATIENTVRIENDELIJKE AIDSPIL GOED.
HOMOSEKS IN DE GEVANGENIS MET TIMO DESCAMPS.
900 TRANSSEKSUELEN IN NEDERLAND WAARONDER VEEL ALLOCHTONEN.
HOLEBI'S MEER OP DATINGSITES DAN HETERO'S EN ANDERE VERSCHILLEN.
DAVID DAVIDSE HEEFT EEN NIEUWE VRIEND EN DENKT ZELFS AL AAN TROUWEN.
NIEUWE SPAANSE PREMIER DIENDE BEZWAARSCHRIFT IN OM HOMOHUWELIJK AF TE SCHAFFEN.
LADY GAGA ZINGT DUET MET ELTON JOHN.
HET ROZE HUIS HAALT OUDERE HOLEBI'S UIT EENZAAMHEID MET BUDDY'S.
STRONT OF HETEROPORNO IN BRIEVENBUS - BIJNA 200 MELDINGEN HOMOFOBIE IN NEDERLAND.
ELTON JOHN KOMT MET EIGEN BRILLEN COLLECTIE.
MEER NIEUWS: KLIK HIERholebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 30 November, 2011 en 2986 keer gelezen.