Antwerpse Politiecommissaris betrapt op homoseks in het openbaar.


Een hoofdcommissaris van de Antwerpse federale politie is recent betrapt op het hebben van een potje homoseks in het openbaar. Het parket bevestigt een proces verbaal tegen de man.

De hoofdcommissaris werd twee weken geleden betrapt toen hij seks had met een andere man op een parking van het Antwerpse park het Rivierenhof, vlak bij het politiegebouw aan de Noordersingel. Zijn dienst was net voorbij toen agenten van de lokale politie hem achter enkele struiken opmerkten.

De jongste weken is het gevoelig drukker in de buurt door wegenwerken. De plaats waar hij betrapt werd ligt vlak bij een parkweg waar na schooltijd veel kinderen voorbijkomen. Vanwege de wegenwerken patrouilleert de politie er geregeld en stelt processen-verbaal op, meestal tegen homokoppels. Van die pv's zouden overigens kopies toekomen op de dienst van de betrapte hoofdcommissaris.

Momenteel is nog niet duidelijk wat er zal gebeuren met het politie hoofd. Het Comité P onderzoekt de zaak. Op basis van hun verslag zal de leiding van de federale politie eventueel een tuchtprocedure opstarten wanneer de man terug is van vakantie. De feiten vonden dan wel in de vrije tijd van de man plaats, zijn voorbeeldfunctie en gezagspositie ten opzichte van zijn collega's kunnen hem wel degelijk parten spelen Ook het parket kan de hoofdcommissaris nog vervolgen. Op openbare zedenschennis kan een opsluiting van acht dagen tot een jaar staan, evenals een boete van 26 tot 500 euro.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 03 December, 2011 en 4051 keer gelezen.