Harry Potter ster Daniel Radcliffe gaat homo toer op.

Acteur Daniel Radcliffe (foto rechts), bekend van zijn rol als Harry Potter, zal voor zijn volgende film de rol gaan spelen van een homo. Het gaat om de rol van de omstreden Amerikaanse dichter Allen Ginsberg (foto links) in de film Kill Your Darlings die geregisseerd wordt door John Krokidas.

Radcliffe is geen onbekende in de holebiwereld. Zichzelf als hetero omschrijvend, zette hij zich al meermaals in voor holebi's, met name voor projecten die dakloze holebi-jongeren helpt.

Dichter Allen Ginsberg richte in de jaren 50 samen met dichters als Gary Snyder en Michael McClure de Beat Generation op. De dichter kwam zelf in 1956 in de schijnwerpers te staan door zijn gedicht 'Howl And Other Poems', dat hevige reacties opriep wegens vermeende obsceniteit.

De Amerikaanse dichter van Joodse afkomst stond naast zijn schrijfwerk ook bekend om zijn openheid over zijn homoseksualiteit. Hij zorgde voor veel ophef toen hij in 1954 met zijn partner Peter Orlovsky trouwde. Ginsberg en zijn vrienden stonden verder ook bekend om hun druggebruik. De dichter vertelde openlijk over zijn gebruik van van marihuana en andere drugs. Toch won hij talloze prijzen waaronder de Woodbury Poetry Prize, de National Book Award for Poetry, NEA grants en een Lifetime Achievement Award.

In de laatste jaren van zijn leven werd Ginsberg boeddhist en gaf hij les aan de Universiteit van Brooklyn. Hij overleed op 5 april 1997 op 71-jarige leeftijd in New York. Het in nog niet bekend wanneer de opnames van Kill Your Darlings van start gaan.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
LEONARDO DICAPRIO GAAT OPNIEUW HOMO SPELEN IN FILM OVER BEROEMDHEID.
holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 04 December, 2011 en 3475 keer gelezen.