Oscar Wilde in Parijs kussen kan niet meer.Sinds 1 december, de 111de sterfdag van Oscar Wilde is het voor fans niet meer mogelijk om het graf nog te kussen. Er is namelijk een glazen scherm rond het graf geplaatst waardoor grafkussers er niet meer bij kunnen.

Al meer dan tien jaar reizen fans van Oscar Wilde naar de Parijse begraafplaats Père-Lachaise. Ze komen maar met één doel: de afdruk van een kus in roze of rood achterlaten op het stenengraf van de Ierse schrijver en dichter. Het graf werd voor het laatst gerenoveerd in 1990. Het stond toen vol graffiti. Nakomelingen van Wilde lieten het graf toen op de lijst van historische monumenten zetten, in de hoop dat het vandalisme zou stoppen. Dat gebeurde inderdaad, maar toen begon het kussen. Ambtenaren van de begraafplaats en familieleden van Wilde hopen met de glazen behuizing het graf nu spik en span te houden.

De nieuwe look van het graf werd onthuld na een grondige renovatie en poetsbeurt. Om te voorkomen dat de conditie van de steen waaruit het graf bestaat verslechtert, is een glazen behuizing om het gesteente geplaatst. De glazen wand werd geplaatst ter voorkoming dat de conditie van de steen waaruit het graf bestaat verslechtert. 'Als ze de steen gewoon zonder lipstick zouden kussen, hadden we dit niet hoeven doen', zegt Wilde's kleinzoon Merlin Holland tegen de aanwezige pers bij de onthulling van het gerenoveerde graf. Acteur Rupert Everett, ook aanwezig bij de ceremonie zei: "Ik denk niet dat Oscar de mondafdrukken op zijn graf zou waarderen. Hij was een perfectionist. Hij hield van perfecte kleren en perfecte huizen. Ik denk dat hij een mooi en schoon graf zou willen."

Op de Parijse begraafplaats Père-Lachaise liggen tal van bekende mensen begraven. Het is naast een laatste rustplaats voor de doden dan ook een belangrijke toeristische attractie voor de stad. Onder andere Edith Piaf, Marcel Proust, Jim Morrison, Karel Appel, Frédéric Chopin en Gertrude Stein liggen er begraven.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HARRY POTTER STER DANIEL RADCLIFF GAAT HOMO TOER OP.
ANTWERPSE POLITIECOMMISSARIS BETRAPT OP HOMOSEKS IN HET OPENBAAR.
HOMOHUWELIJKS WEIGERAARS GAAN ONTSLAG AANVECHTEN.
NIEUWE VRIENDIN VAN ACTRICE SARA GILBERT IS EX 4 NON BLONDES ZANGERES
HIV IS IN BELGIE JAMMER GENOEG WEL HOMOZAAK EN HUISARTSEN BEGRIP GEVRAAGD
YOUTUBE HOMO FILMPJE IN VIER DAGEN AL 1,6 MILJOEN KEER BEKEKEN.
LADY GAGA ZINGT DUET MET ELTON JOHN.
EUROPESE COMMISSIE KEURT PATIENTVRIENDELIJKE AIDSPIL GOED.
BRUSSELSE HOLEBI GEMEENSCHAP BETREURT STEEKPARTIJ HOMOFOBE KLANT NA ZWARE HOMOFOBIE.
PRESENTATOR PETER VAN DER VORST ERGERT ZICH AAN SCHELDEN OP HOMO'S.
14 JAAR CELSTRAF VOOR HOLEBI'S EN 10 JAAR VOOR HETERO'S.
ELLEN DEGENERES DOOR HILLARY CLINTON BENOEMD TOT...
VOORLICHTING OVER HOLEBI'S VERPLICHT OP NEDERLANDSE SCHOLEN
MEER NIEUWS: KLIK HIER
Bron: volkskrant.nl

Dit bericht is gepost op 04 December, 2011 en 3433 keer gelezen.