Regering Di Rupo 1 neemt opkomen voor holebi's op in regeerakkoord.De regering Di Rupo gaat zich ook inzetten voor holebi's. Cavaria (holebifederatie) bezorgde de toekomstige Belgische regering een memorandum voor de federale regering. Het resultaat mag er zijn want alles wat Cavaria aanbracht is in het regeerakkoord opgenomen.

Als eerste zal de regering onder Di Rupo, die zelf openlijk homo is, werk maken inzake ouderschap voor koppels van hetzelfde geslacht zodat de ongelijkheid met heteroseksuele ouders kan worden weggewerkt. Zo moet het bijvoorbeeld voor lesbische meemoeders makkelijker worden op het kind van hun partner te adopteren.

Verder gaat men zich meer inzetten om geweld tegen holebi's aan te pakken, onder meer met initiatieven om de aangiftebereidheid van de slachtoffers van geweld, haat of discriminatie te verhogen.

Op het vlak van transgenders zal de regering een lijst opstellen van de praktische problemen waarvan eerstgenoemden het slachtoffer zijn. In dat verband zal de huidige wet op transgenders in het licht van de internationale verplichtingen worden geëvalueerd en aangepast.

En tot slot om een kordaat antwoord te bieden op het vlak van het voorkomen en behandelen van hiv-besmettingen en het bestrijden van andere seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) zal prioritair werk worden gemaakt van een gecoördineerd beleid tussen de federale overheid en de gemeenschappen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 04 December, 2011 en 3239 keer gelezen.