Als je trouwt mag je verzwijgen dat je aids hebt.


Een Australische rechtszaak van een man tegen zijn vrouw die aids heeft vormt wereldwijd een belangrijk voorbeeld. De rechter oordeelde dat de vrouw niet schuldig is door het verzwijgen dat ze aids had toen ze trouwden.

Een Australische man stapte naar de rechter omdat zijn vrouw aids heeft en dat niet verteld heeft toen ze trouwden. De Australische rechter oordeelde dat het verzwijgen van deze informatie geen invloed had op de beslissing van de man om met de vrouw in kwestie te trouwen. Zij kreeg in 2006 te horen dat ze aids had, ze was toen 30. Haar man, toen een vijftiger, zegt dat hij nooit met haar getrouwd zou zijn als hij had geweten dat ze ziek was. Hij wilde het huwelijk laten annuleren, waardoor de vrouw geen aanspraak zou kunnen maken op hun huis. Het is niet duidelijk of de man ook besmet is.

Volgens expert in familierecht Ian Shann: "De moraal van dit verhaal is eenvoudig: controleer mensen voor je met hen trouwt. Er is weinig verschil in liegen over je gezondheid of financiŽle omstandigheden. De enige aanvaarde voorwaarden voor een annulering van het huwelijk zijn overspel, een te jonge leeftijd, een schijnhuwelijk, onder druk getrouwd zijn of fraude. Deze zaak valt hier niet onder. De vrouw heeft wel gelogen en zo werd de man in gevaar gebracht.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 05 December, 2011 en 2841 keer gelezen.