Britse voetbalfans willen coming out homo spelers.


Uit een onderzoek van de University of Staffordshire onder 3500 Britse voetbal-supporters blijkt dat een meerderheid zegt dat een stilzwijgende code door clubs en voetbalmakelaars er de schuld van zijn dat homo's in het voetbal in de kast blijven.

Voetbal en homo's het blijkt niet altijd samen te gaan. Dat bewees recent nog de Nederlandse club Ajax die weigerden een gratis exemplaar in ontvangst te nemen van de nieuwe homoroman: 'Het Roze Taboe'. Ook elders in de wereld hebben homo's vaak te maken met homofobie in de voetbalwereld en blijven ze angstvallig in de kast. Toch is er langzaam verandering op komst zo blijken er in onder andere in Engeland minder problemen te zijn.

Uit het onderzoek blijkt dat 90 procent van de Britse voetbal supporters geen probleem heeft met openlijke homo voetballers en zeggen ze een homospeler binnen hun club te zullen steunen en dat er geen plaats is voor homofobie binnen de sport. 40 procent van de fans zegt dat de clubs verantwoordelijk zijn voor de bestaande homofobie binnen de voetbalwereld. Ze verwijten de clubs spelers te ontmoedigen uit de kast te komen omdat dit zogenaamd voor reputatieschade zou zorgen.

Professor Ellis Cashmore , die het onderzoek leidde zei: "Dat homovoetballers er voor terugdeinzen om uit de kast te komen, ligt niet in de angst voor de reactie van het publiek, maar voor gevreesde repercussies uit de voetbalindustrie zelf. De meeste fans voelen zich ongemakkelijk bij het gangbare imago van voetbal als een homofobe wereld. Zij geloven dat dit beeld is gegroeid door het naleven van een stilzwijgende code door clubs en voetbalmakelaars.”

Volgens Mel Stein van de Britse Vereniging van Voetbalmakelaars is het onderzoek onjuist. "Het is volslagen onzin om te suggereren dat een voetbalmakelaar enige druk op een cliënt zou uitoefenen om zijn geaardheid te ontkennen. We leven in de 21e eeuw, een buitenechtelijke heteroseksuele affaire zou veel schadelijker voor het imago van een speler, dan een erkenning van zijn homoseksualiteit. Zeker voor de sponsors."

Extra:
In Maart van dit jaar heeft de Britse voetbalbond FA, het organisatiecomité van de OS van 2012 en andere grote Britse sportorganisaties een verklaring ondertekend waarin ze beloven actief op te zullen komen voor de rechten van homo's en lesbiennes in de sportwereld.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
EERSTE AMERIKAANSE PROF VOETBALLER UIT DE KAST.
GEHELE BRITSE SPORTWERELD OMARMT HOLEBI'S

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
HEMA BRENGT RECLAME CAMPAGNE VOOR PUSH-UP BEHA MET MANNELIJK MODEL.
VOETBALCLUB AJAX WIL GEEN EXEMPLAAR HOMO ROMAN HET ROZE VOETBALTABOE.
HULK HOGAN HAD VOLGENS EX-VROUW EEN GEHEIME HOMO RELATIE.
WINNAARS VLAAMS HOLEBI FILMFESTIVAL (3 homo- 3 lesbifilms en 1 toneelstuk).
BELG MOSLIM EXTREMISTEN BEDREIGDEN LESBI MOSLIMA E.A MOSLIMS IN AMSTERDAM.
TOP 20 VROUW VRIENDELIJKE LANDEN TER WERELD
BELG HOLEBI'S KIJKEN UIT NAAR SAMENWERKING MET EX HOLEBIMETER EN NIEUWE MINISTER JUSTITIE.
ALS JE TROUWT MAG JE VERZWIJGEN DAT JE AIDS HEBT.
HOMO PINGUINS MOGEN KUIKENTJE OPVOEDEN.
PORNO ZORGT VOOR GEVAARLIJKE DRUGSCOCKTAIL IN ONS BREIN.
VS KOMT WERELDWIJD OP VOOR HOLEBI'S EN TRANSGENDERS
OSCAR WILDE KUSSEN KAN NIET MEER
HOMOHUWELIJKS WEIGERAARS GAAN ONTSLAG AANVECHTEN.
NIEUWE VRIENDIN VAN ACTRICE SARA GILBERT IS ZANGERES...
EUROPESE COMMISSIE KEURT PATIENTVRIENDELIJKE AIDSPIL GOED.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 13 December, 2011 en 3848 keer gelezen.