Uniek: Homo koppel krijgt brief huwelijks felicitaties van President Obama.


Een New Yorks homo koppel is blij verrast met een brief (foto) met gelukwensen voor hun huwelijk afkomstig van niemand minder dan President Barack Obama. Het koppel heeft geen idee waarom zijn uitverkoren zijn.

Terwijl het altijd mogelijk is dat je gelukwensen krijgt vanuit het Witte Huis na een huwelijk, geboorte, adoptie of verjaardag. Is het de eerste keer dat een Amerikaanse president een homo koppel geluk wenst met hun huwelijk. Hiermee schrijven Matt Katz en Aaron Lafrenz een beetje geschiedenis. Ze behoorden tot een van de eerste koppels die trouwden toen New York in juni van dit jaar het huwelijk openstelde voor homo's en lesbiennes.

Matt, 32, en Aaron, 36, (foto) huwden op 23 juli één dag voor dat het homohuwelijk legaal werd in New York. Een dag later trouwde het koppel op het gemeentehuis van Brooklyn borough, waar ze samen met anderen als een van de eerste koppels van hetzelfde geslacht trouwden.

De brief van Obama komt vier maand na het huwelijk van het koppel en is gedateerd op 8 december. In de brief staat: "Gefeliciteerd met deze speciale gelegenheid. Michelle en ik hopen dat het gezegend is met liefde, lachen en geluk. Jullie verbintenis is de start van een levenslang partnerschap dat jullie delen in het geluk van elkaars gezelschap. Ik wens jullie het allerbeste en hoop dat jullie band elk jaar sterker wordt."

Toen Matt een foto van de brief op zijn Facebook pagina zette schreef hij nog dat hij niet wist waarom hij en zijn man deze brief hebben ontvangen. Maar toen kwam de aap uit de mouw. Een vriendin van de familie had maanden voor het huwelijk van het koppel gehoord dat president Obama positief had gereageerd op de openstelling van het homohuwelijk in New York en had hem een brief geschreven over het huwelijk van de mannen. Toen het huwelijk dichterbij kwam en ook voltrokken was dacht ze dat er geen gehoor was gegeven aan haar verzoek. Het Witte Huis heeft officieel aan ABC News laten weten dat de brief vanuit het Witte Huis komt.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
VS KOMT WERELDWIJD OP VOOR HOLEBI'S EN TRANSGENDERS
EINDE RELATIE EN GEEN HUWELIJK VOOR TRANSSEKSUELE ZOON VAN CHER.
NOMINATIES BELGISCHE HOLEBIEFOLIE EN HOMOFOBIE PRIJZEN BEKEND.
OPVOLGER VAN DICTATOR KIM JONG II KON GEEN GOKVERSLAAFDE OF HOMO ZIJN.
MEEST BEKENDE GOOGLED HOLEBI'S VAN HET JAAR...
RECHTSZAAK WIKILEAKS SPION BRADLEY MANNINGS: 'OMDAT IK HOMO BEN'.
LINS (MIJN RESTAURANT) EN RADIOPRESENTATRICE EVI GEYSELS OPNIEUW UIT ELKAAR.
HEMA BRENGT RECLAME CAMPAGNE VOOR PUSH-UP BEHA MET MANNELIJK MODEL.
LESBI ACTRICE ZEGT: IN DE KAST BLIJVEN IN HOLLYWOOD IS LEVEN MET SCHADELIJKE LEUGEN.
BELGISCHE HETERO'S MINDER TOLERANT DAN GEDACHT JEGENS HOLEBI'S
HULK HOGAN HAD EEN GEHEIME HOMO RELATIE.
TOP 20 VROUW VRIENDELIJKE LANDEN TER WERELD
MEER NIEUWS: KLIK HIER.holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 21 December, 2011 en 7292 keer gelezen.